Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRIMA REACȚIE a procurorilor - Ce spun colegii Adinei Florea despre nominalizarea la șefia DNA

ziuadeconstanta
Adina Florea

Colegii Adinei Florea, procurorul propus de ministrul Justiției pentru șefia DNA, spun că aceasta are experiență managerială și este un bun lider, iar unii dintre ei nu au fost surprinși de anunțul lui Tudorel Toader, scrie Mediafax.

Procurorul şef Secție Urmărire Penală, Zafer Sadîc, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, spune că nu l-a surprins propunerea Adinei Florea pentru funcţia de procuror-şef al DNA, considerând că fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constantața este atât un bun manager, cât și un bun lider.

„Am o părere bună (în cee ace privește propunere – n.r.). Nu m-a surprins. Are experiență bogată. A fost șef atâta timp, deci are și experiență managerială. Nu, nu pot spune că m-a surprins. Nu ar fi avut de ce să nu fie propusă. (…) A fost prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, a fost procuror general adjunct la Parchetul Curții de Apel Constanța, deci cred că se va descurca și la conducerea DNA. A avut funcții de conducere de-a lungul timpului și știe cum se face”, a spus Sadîc.

Pe de altă parte, colegii de la Parchetul Curții de Apel Constanța, nu au vrut să comenteze propunerea ministrului Justiției.

„Noi nu avem niciun comentariu. A fost propusă de ministrul Justiției, există o procedură, își urmează cursul. Nu avem nici un comentariu cu privire la acest aspect. Nu este nici momentul și nu avem calitatea să ne pronunțam noi”, a spus Mihaela-Elena Mergeane, procuror general adjunct al Curții de Apel Constanța.

Citește și: Pusă bine într-un important minister - Unde lucrează SOȚIA unuia dintre cei mai cunoscuți miniștri și ce SALARIU are

Procurorul Adina Florea este propunerea minstrului Tudorel Toader, pentru funcția de șef al DNA, a anunțat, joi, Ministerul Justiției. Adina Florea vine de la Parchetul Curții de Apel Constanța.

Adina Florea vine de la Parchetul Curții de Apel Constanța. Înainte de această funcție, Adina Florea a ocupat și scaunul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, dar și pe cel de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Adina Florea a cerut redeschiderea dosarului în care fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost cercetat după ce a defilat îmbrăcat într-o uniformă cu însemne naziste la o prezentare de modă din Mamaia, în iulie 2009. Dosarul a fost închis pentru că ținuta nu avea legături cu nazismul, însă Florea a infirmat soluția.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.