Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție a rivalului lui Benjamin Netanyahu după alegeri: 'La orizont se întrevede un cer întunecat'

The Times of Israel
Benny Gantz

Benny Gantz, rivalul lui Benjamin Netanyahu, a transmis miercuri un mesaj optimist, în prima sa reacţie după alegerile generale din Israel, relatează DPA, informează Agerpres.

Citește și: Contre între Cristina Tarcea și Florin Iordache la CCR - Întrebarea de 1000 de puncte adresată de șefa ÎCCJ deputatului PSD

După numărarea a 97% din voturi, partidul Likud al lui Netanyahu avea 35 din cele 120 de locuri din parlament, la egalitate cu Partidul Albastru şi Alb al lui Gantz.

"Bună dimineaţa, prieteni. Da, bună dimineaţa!", a scris el pe Twitter. El a spus că deşi "la orizont se întrevede un cer întunecat, nu e nimic final, deoarece ar putea apărea mişcări electorale şi s-ar putea să dezvoltăm mişcări politice de un fel sau altul", a mai spus el. "Cu siguranţă nu este ascuns soarele speranţei pe care l-am oferit poporului şi societăţii în Israel", a adăugat el, promiţând să îi reprezinte pe cei "peste un milion de cetăţeni care au cerut de la noi altceva".

Citește și: Benjamin Netanyahu a câştigat alegerile din Israel - INFOGRAFIC

Conform site-ului ofical al parlamentului, citat de televiziunile israeliene și agențiile internaționale de presă, partidul de dreapta Likud al premierului a obținut 35 de locuri în Knessset. Likud a trecut pe primul loc, în timp ce Alianța Alb-albastră a lui Benny Gantz e pe doi.

Citește și: CONTRE între Lazăr și Toader: Amândoi am fost procurori înainte de 89/ Eu nu am făcut parte din comisii. În trecutul meu profesional se poate uita oricine

Marţi seară, ambii rivali şi-au revendicat victoria. "Blocul de dreapta condus de Likud a obţinut o victorie clară", a declarat Netanyahu. El a anunţat că va începe chiar din seara de marţi să lucreze la crearea unui guvern cu partenerii săi "naturali".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.