Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție din Guvern la demisia lui MRU: 'Lucrurile de culise' nu se află

romaniatv.net
guvern ciolos

Vicepremierul Vasile Dîncu spune că a fost surprins de demisia lui Mihai-Răzvan Ungureanu din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, precizând că nu există o explicaţie în spaţiul public pentru acest gest şi că, în general, "lucrurile de culise" nu se află. 

"Eu îl cunosc de multă vreme pe domnul Mihai-Răzvan Ungureanu ca un intelectual din domeniul ştiinţelor sociale. Suntem colegi la Universitatea din Bucureşti. Am fost oarecum surprins, chiar dacă sigur că citeam des pe mass-media despre asemenea posibilitate. Eu am fost surprins. (...) Nu avem nicio dovadă, să spunem aşa, în spaţiul public pentru o explicaţie. Cred că ar trebui comisiile, poate, de control al serviciilor de intelligence din Parlament să ne dea o variantă, dar, de regulă, aceste lucruri de culise nu se află. Înţeleg că nu va fi înlocuit în acest moment decât în momentul în care va veni un nou Parlament. Şi altceva este foarte greu de comentat în asemenea situaţii. Sigur că este surprinzătoare această ştire", a declarat Vasile Dîncu, marţi, la RFI.

Primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, pus SUB CONTROL JUDICIAR

Modificări de ultimă oră în ședința CSAT: Florian Coldea nu participă / VIDEO

UPDATE Actorul Sebastian Papaiani a murit / VIDEO


Întrebat dacă este o pierdere pentru SIE demisia lui Mihai-Răzvan Ungureanu, Dîncu a spus că nu cunoaşte modul în care acesta a lucrat împreună cu echipa de la Serviciul de Informaţii Externe. 

"Nu pot să îmi dau seama. Nu cunosc. Cunosc capacităţile intelectuale speciale ale omului, ale intelectualului Mihai-Răzvan Ungureanu, nu ştiu însă nimic despre modul în care a lucrat împreună cu echipa de la SIE. Aceste lucruri, de regulă, în cazul serviciilor speciale, sunt necunoscute publicului", a arătat vicepremierul. 

Mihai-Răzvan Ungureanu şi-a dat luni demisia de la şefia SIE. Interimatul va fi asigurat de Silviu Predoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.