Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție din PSD după ce un jurnalist german a fost luat cu duba din Piața Victoriei: 'Foarte bine că l-au reținut'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Iordache demisie

Florin Iordache, președintele Comisiei pentru legile justiției, a avut o primă reacție joi, la Parlament, după protestul de miercuri seară din Piața Victoriei.

„Eu cred că forțele de ordine și-au făcut datoria. Forțele de ordine trebuie să păstreze niște condiții minimale pentru cei care vor să circule. Dacă eu sau dvs vrem să trecem prin acea zonă și nu avem nimic de-a face cu protestul, de ce ni se încalcă dreptul la liberă circulație? Dacă vor să protesteze, pot protesta.”, a spus Iordache.

Mihai Șora, bruscat de jandarmi: 'Mișcă-te mai încolo, moșule!'. Avertismentul filosofului - 'Ne așteaptă zile grele, dragi prieteni'

Cât despre reţinerea jurnalistului german Paul Arne Wagner, care lucrează de mai multe luni la un documentar despre manifestaţiile anticorupţie din ţara noastră, Florin Iordache a salutat gestul autorităților.

„Dacă a încălcat legislația, foarte bine că l-au reținut. Legislația trebuie să fie și pentru români, și pentru străini. Și care e problema? Deci sunt convins că, forțele de ordine când au arestat pe cineva, persoana respectivă a încălcat o normă. (...) Dar cei care protestează şi cei care tulbură liniştea publică nu trebuie să sufere consecinţele? În momentul în care cineva organizează mitinguri neautorizate, cineva blochează dreptul meu de liberă circulaţie, e o încălcare a anumitor drepturi. Sub deviza aceasta că protestăm că nu ştiu ce ni s-a năzărit nouă şi blocăm dreptul unor persoane normale la o viaţă normală, la respectarea legislaţiei, nu e normal. Cine încalcă legea, trebuie să facem legea şi mai dură. Trebuie să ne conformăm cu toţii – de la ziarişti până la politicieni”, a mai spus Iordache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.