Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție la demisia lui Tsipras: Joc politic ușor riscant, dar inteligent

Tsipras syriza

Titus Corlățean, fost ministru al Afacerilor Externe, spune, despre demisia premierul grec, Alexis Tsipras, că "nu e o surpriză, e un joc politic ușor riscant, dar inteligent".

"Se pare că Tsipras vrea să provoace rapid alegeri anticipate pentru a profita de capitalul de simpatie pe care încă îl are", a adăugat fostul ministru.

"Syriza nu e un partid, a fost o alianță, are caracter eterogen. Poate să îi pună pe listă pe cei fideli. El trebuie să facă asta înainte de implementarea reformelor", a explicat senatorul la B1 TV.

Despre Tsipras precizează că în această perioadă a dus o luptă anti-sistem pentru ca Grecia să nu devină o colonie - "După o înțelegere cu partenerii europeni are nevoie de legitimitate în plan intern".

În ceea ce privește un posibil scenariu potrivit căruia în septembrie ar primi voturi suficiente pentru a putea forma un nou guvern și ar juca, din nou, cartea refuzului contra creditorilor, Corlățean este de părere că "odată ce ai acceptat acest acord, după o bătălie politică, e dificil să dai înapoi".

Apoi, extrema stângă din Syriza va candida separat, ceea ce pentru Tsipras înseamnă mai puține voturi, el controlând majoritatea cu ajutorul opoziției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.