Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRIMA REACȚIE a Casei Regale a României după alunecările de teren de la Azuga

facebook
casa regala

Casa Regală a României reacționează la alunecările de teren de vineri seara, care erau la un pas e a ucide mai muți oameni. Casa  a transmis, sâmbătă, că analizează cauzele alunecării de teren de la Azuga și precizează că ultima tăiere de copaci în zonă a avut loc în 2001, anterior retrocedării către Regele Mihai I. Familia Regală spune că este alături de cei afectați, conform Mediafax.

Citește și: Explicațiile unui medic: de ce bărbații au un risc mai ridicat de DECES din cauza COVID-19 decât femeile

Printr-un comunicat transmis sâmbătă de Secretariatul Casei Majestății Sale Custodelui Coroanei, se arată că alunecarea de teren care a avut loc la Azuga, pe Muntele Sorica, a avut drept posibilă cauză vârsta înaintată a copacilor, dar încă se fac analize.

„În ultimii 19 ani, pe acest teren nu s-a efectuat nicio defrișare, conform cu legile în vigoare. Ultima tăiere de copaci a avut loc în anul 2001, anterior retrocedării către Regele Mihai I. Echipele de specialiști de la fața locului analizează cauzele posibile ale alunecării de teren. Acestea pot fi explicate prin vârsta înaintată a copacilor, care au îngreunat panta foarte mare a versantului, sau prin eroziunea produsă de apă”, se arată în comunicat.

Familia Regală transmite că este alături de persoanele afectate de accidentul natural, iar, începând de vineri seara, Casa Majestății Sale ține permanent legătura cu autoritățile locale pentru atenuarea efectelor alunecării de teren.

Aproximativ 130 de persoane din Azuga care au fost evacuate, au dormit la rude, într-o sală de sport sau la o pensiune, după ce natura s-a dezlănțuit vineri seara.

S-a rupt versantul și pământ, stânci şi copaci au măturat totul în calea lor, în timp ce oamenii au privit neputincioşi cum li se duce toată agoniseala de-o viață.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.