Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicațiile unui medic: de ce bărbații au un risc mai ridicat de DECES din cauza COVID-19 decât femeile

The New Yorker
carantina coronavirus

Un medic explică un fapt uluitor. Bărbaţii prezintă un risc mai mare de a muri din cauza Covid-19 decât femeile. Medicul Mihai Craiu explică cum este posibil acest lucru,  pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

Potrivit medicului Mihai Craiu, primele studii despre infecţia cu SARS Cov-2 din China au arătat că penumonia severă Covid-19, urmată de complicaţii şi deces este de aproape două ori mai frecventă la bărbaţi decât la femei, conform Mediafax.

Citește și: BÂLBELE continuă: Raed Arafat și Alexandru Rafila SE CONTRAZIC privind protecția oferită de măști împotriva coronavirusului

Medicul spune că diferenţa din Asia poate fi explicată prin faptul că tabagismul nu este frecvent în acea regiune a lumii în rândul femeilor, dar ponderea se păstrează şi la decesele din Europa şi SUA.

„Trecând peste perspectiva a multor bărbaţi în faţa bolii (în general, nu numai în cazul particular al noului coronavirus) și peste adoptarea unor comportamente sociale sau profesionale riscante, bărbaţii au şi alt profil imunologic şi hormonal. Nefavorabile în scenariul infecției COVID-19. Deoarece majoritatea genelor ce codifică răspunsul imun se află pe cromozomul X. Doamele au 2 cromozomi X, iar bărbaţii doar unul. Încă de acum 18 ani, de la episodul SARS, a fost observată disparitatea de sex privind mortalitatea. În defavoarea bărbaţilor. Aceştia au decedat în 21.9% din cazuri faţă de pacienţii de sex feminin unde a fost consemnat decesul în 13.2% din îmbolnăviri.", scrie Mihai Craiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.