Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție a lui Dalai Lama după ce a fost filmat sărutând un băiețel și spunându-i să îi sugă limba/ Video

dalai lama

Dalai Lama, liderul spiritual al tibetanilor, în vârstă de 87 de ani, şi-a cerut scuze, luni, după ce pe internet a apărut un clip video în care poate fi văzut spunându-i unui băiat să-i "sugă limba", în timpul unui eveniment public, relatează Reuters.
"Circulă un clip video care arată o întâlnire recentă în care un băiat l-a întrebat pe Sfinţia Sa Dalai Lama dacă ar putea să-l îmbrăţişeze", se arată într-un comunicat publicat pe contul de Twitter al liderului exilat, urmărit de 19 milioane de utilizatori, scrie Agerpres.

"Sfinţia Sa doreşte să îşi ceară scuze băiatului şi familiei acestuia, precum şi nenumăraţilor săi prieteni din întreaga lume, pentru suferinţa pe care este posibil să o fi cauzat cuvintele sale", se precizează în comunicat.
Dalai Lama susține că îl tachina pe copil

Potrivit declaraţiei, liderul Dalai Lama "îi tachinează adesea pe oamenii pe care îi întâlneşte într-un mod inocent şi jucăuş, chiar şi în public şi în faţa camerelor. El regretă incidentul".

 

Clipul video, care are 1 milion de vizualizări pe Twitter, îl prezintă de asemenea pe laureatul Premiului Nobel pentru Pace sărutându-l pe băiat pe buze în prezenţa unui public care se aude bătând din palme şi râzând, în timp ce un bărbat surprinde momentul cu telefonul. Reuters precizează că nu a verificat clipul video.

Dalai Lama, care a fugit în India în 1959, după o revoltă eşuată împotriva dominaţiei chineze în Tibet, este văzut de Beijing drept un separatist periculos. El a încercat zeci de ani să obţină sprijin global pentru autonomia lingvistică şi culturală în ţinutul său natal din regiunea muntoasă. El locuieşte în prezent într-un complex situat lângă un templu înconjurat de dealuri verzi şi munţi înzăpeziţi din oraşul Dharamshala situat în nordul Indiei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.