Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima REACŢIE a lui Emil Boc după verificările DNA la Primăria Cluj-Napoca

BOC

Acţiunea echipei DNA la Primăria Cluj-Napoca vizează activitatea unor funcţionari suspectaţi de fapte de corupţie, a explicat, miercuri, primarul Emil Boc, adăugând că acest lucru ar reieşi chiar din solicitarea adresată de DNA primăriei. 

'Se precizează în acest document că este vorba de suspiciuni cu privire la cercetarea unor posibile fapte de corupţie săvârşite de către funcţionari ai administraţiei publice locale. Asta e ceea ce am primit. Mai multe date nu am', a spus Boc. 

O echipă a DNA, Serviciul Teritorial Cluj, efectuează verificări ale documentelor care privesc relaţia contractuală dintre municipalitate şi firma SC Coral Impex, care prestează servicii de deratizare-dezinsecţie în oraş. 

Întrebat fiind dacă prelungirea contractului cu SC Coral Impex s-a făcut, în 2010, legal, primarul Emil Boc a spus că, deşi nu el era atunci edil al oraşului, nu are motive să creadă că nu s-a respectat legea. 

'Nu am fost aici în 2010 dar dacă nu era legal nu se putea prelungi, pentru că a fost prin Consiliu local, cu toate procedurile aferente. Nu am avut niciun fel de sesizare de problemă pe parcursul anilor că acel contract ar fi avut vreo problemă. Dar din câte văd eu aici este o chestiune care ţine de suspiciuni de fapte de corupţie săvârşite de anumiţi funcţionari ai administraţiei publice locale. Nu ştiu la ce anume se referă dar aceste suspiciuni există şi acestea se cercetează', a declarat primarul. 

El a adăugat şi că, în baza ordonanţei emise de DNA Cluj, de Serviciul Teritorial, s-a solicitat Primăriei să predate mai multe documente legate de contractul cu firma SC Coral Impex SRL. Este vorba de Hotărârea de Consiliu local din 2006, de Hotărârea de prelungire a contractului din 2010 şi de dosarele care vizează plăţile dispuse, procesele verbale de verificare a lucrărilor, recepţia zilnică şi finală, situaţiile privind raportările aferente, înscrisurile privind conţinutul imobilelor şi suprafeţele care fac obiectul acţiunii de dezinsecţie-deratizare şi contractele de sponsorizare între Coral Impex şi primăria municipiului Cluj-Napoca. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, acordul-cadru pentru prestarea activităţilor de dezinsecţie şi deratizare pe domeniul public în municipiul Cluj-Napoca a fost stabilit în urma unei licitaţii publice în anul 2006. 

Ulterior, în 2010, contractul a fost prelungit, fără licitaţie, din iniţiativa primarului. 

'În urma licitaţiei, această societate a fost desemnată câştigătoare şi s-a semnat un acord cadru pe o durată de patru ani. La data de 14 decembrie 2010, Consiliul local Cluj-Napoca a adoptat o hotărâre prin care prelungesc aceste contracte de prestări servicii pentru o perioadă de şapte ani şi şapte luni, în relaţie contractuală cu aceeaşi societate comercială, care prestează aceste activităţi în standarde pe care noi le considerăm foarte ridicate', a declarat Oana Buzatu. 

Hotărârea de Consiliu local votată în 2010 a vizat ca intrarea în vigoare efectivă a prelungirii să se facă în data de 12.07.2011, pentru o perioadă următoare de şapte ani şi şapte luni. 

Oana Buzatu a mai explicat că acest acord-cadru prevede preţuri unitare pe tipuri de servicii prestate. 

'Există o valoare minimă sub care nu putem consuma servicii, respectiv o valoare maximă pe care nu o putem depăşi pe durata valabilităţii contractului. În funcţie de nevoi, primăria a solicitat pe bază de comenzi anumite tipuri de servicii, în anumite cantităţi pe parcursul întregului contract', a spus purtătorul de cuvânt. 

O echipă de procurori din cadrul DNA Cluj efectuează, miercuri, verificări la sediul primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Vezi şi: Procurorii DNA au descins la primăria condusă de Emil Boc

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.