Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacţie a lui Obama după ce reforma sa din sănătate a fost DESFIINŢATĂ de Trump

KBTX.com
obama si trump

A fost nevoie de curaj pentru a adopta în 2010 'Affordable Care Act', reforma sistemului de sănătate în SUA, a afirmat duminică la Boston fostul preşedinte american Barack Obama cu prilejul unei ceremonii în cadrul căreia i-a fost acordat premiul 'Profiles in Courage', relatează DPA, conform agerpres.

Unii membri ai Congresului erau conştienţi de faptul că votarea reformei sistemului de asigurări medicale - o mare realizare legislativă a fostului preşedinte, cunoscută de asemenea ca 'Obamacare' - i-ar putea costa posturile, dar au votat totuşi pentru această măsură, a afirmat Obama.

Alegerea lui Macron în Franţa, o victorie asupra populismului şi o uşurare pentru Europa - presă

'Aceşti bărbaţi şi aceste femei au făcut ceea ce trebuia', a spus Obama. 'Au făcut ce era mai greu. A fost o dovadă de curaj. Datorită acelui vot, 20 de milioane de persoane au primit asigurări de sănătate pe care nu le aveau înainte', a subliniat fostul preşedinte american.

'Şi majoritatea dintre ei şi-au pierdut locurile', a afirmat el. 'Dar corespund cu ceea ce preşedintele Kennedy definea în cartea sa', a declarat Obama, referindu-se la cartea 'Profiles in Courage' a fostului preşedinte american John F Kennedy, despre opt senatori care au susţinut cauze nepopulare.

'Este speranţa mea puternică şi a milioane de oameni că, indiferent de partid, un astfel de curaj este încă posibil', a spus Obama, indicând că dezbaterea privind sistemul de asigurări de sănătate continuă.

Camera Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite a adoptat joi, la limită, o decizie de abrogare a unor secţiuni importante din legislaţia asigurărilor de sănătate, cunoscută ca Obamacare.

Proteste violente în centrul Parisului. 141 de persoane au fost reţinute - VIDEO

Cu 217 voturi pentru şi 213 împotrivă, congresmenii americani i-au asigurat o victorie politică noului preşedinte Donald Trump, care promisese în timpul campaniei electorale că va înlocui sistemul de asigurări introdus de predecesorul său, Barack Obama. Niciun membru al opoziţiei democrate nu a votat alături de majoritatea republicană.

Obamacare - denumită oficial 'Affordable Care Act', legea asistenţei medicale accesibile - a permis asigurarea a circa 20 de milioane de americani excluşi anterior din sistem, menţionează Reuters.

Casa Albă nu a anunţat o dată la care Senatul va discuta legislaţia în domeniul asigurărilor medicale.

Premiul anual 'Profile in Courage' este acordat unui oficial a cărui activitate este asemănătoare cu cea a senatorilor din cartea fostului preşedinte Kennedy.

Alţi laureaţi ai premiului 'Profile in Courage' sunt foştii preşedinţi Gerald Ford şi George H.W. Bush, senatorii John McCain şi Russell Feingold şi o fostă membră democrată din Camera Reprezentanţilor, Gabrielle Giffords, victima în 2011 a unei tentative de asasinat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.