Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste violente în centrul Parisului. 141 de persoane au fost reţinute - VIDEO

AP Photo/ Kamil Zihnioglu
pro

O sută patruzeci şi una de persoane au fost reţinute şi nouă au fost plasate în arest în urma unei manifestaţii 'anticapitaliste' desfăşurate duminică seara, în ziua alegerii lui Emmanuel Macron la preşedinţia Franţei, transmite luni AFP, citând o sursă din cadrul poliţiei, relatează agerpres.

Peste 300 de persoane s-au adunat în cartierul popular Ménilmontant, unde au avariat un automobil, o maşină a poliţiei şi pubele şi au spart geamurile unei şcoli.

Citește și: Avertisment al lui Adrian Năstase: Ce trebuie să facă România după alegerile din Franţa

Protestatarii, în majoritate tineri, îmbrăcaţi în negru, cu cagule sau cu partea de jos a feţei mascată, au aruncat proiectile şi au strigat 'Toată lumea urăşte poliţia'. Forţele de ordine au răspuns cu gaze lacrimogene şi i-au încercuit rapid pe o parte dintre protestatari.

Alte manifestaţii 'anticapitaliste' au avut loc la Nantes, unde în jur de 450 de persoane s-au adunat sub banner-ul 'Să fim neguvernabili', dar şi la Lyon, Grenoble, Strasbourg şi Poitiers.

În seara primului tur al alegerilor prezidenţiale de la 23 aprilie, o manifestaţie similară la Paris s-a soldat cu reţinerea a 143 de protestatari, dintre care 29 au fost plasaţi în arest. Şase poliţişti şi trei manifestanţi au fost răniţi uşor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.