Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție a lui Raed Arafat după depistarea tulpinii braziliene în România: Continuăm cu limitarea mișcării și a contactului

Inquam Photos/ Octav Ganea
Raed Arafat

Cele mai importante trei mutații ale coronavirusului au ajuns în România. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat luni, la Antena 3, că era de așteptat și că populația mai trebuie să suporte măsurile de protecție chiar dacă a ajuns la limitele răbdării.

Citește și: Florin Cîțu: Interzicerea cumulului pensie - salariu de la stat NU va bloca niciu domeniu

„Era de asteptat. In momentul in care se calatoreste, exista miscare, lumea merge in concedii, era clar ca vom avea tulpinile in Romania. O metoda de control ramane protectia, asta inseamna masca, distantare, anumite masuri luate temporar ca la Timisoara. La acest moment vaccinul este solutia optima. E posibil sa se ajunga la alte doze de rapel, ca vaccinul antigripal cand apar mutatatii si modificari. Vaccinurile reduc sansele unei forme grave. Continuam cu limitarea miscarii si a contactului pana avem un numar mai mare de vaccinari. Aceste tulpini se raspandesc mai usor, sunt mai agresive, de aici vine presiunea pe sistemul sanitar. Apelul spre populatie este sa ne intelega, intelegem si noi ca oamenii au ajuns la limita rabdarii”, a declarat Raed Arafat.

Institutul Național de Sănătate Publică - Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a fost informat, de către laboratorul INBI Balș, că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2.

Unul dintre cazuri este un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Mun. București, simptomatic, având condiții medicale preexistente, fără istoric de călătorie și fără contact cunoscut cu caz confirmat cu COVID 19. Sursa nu poate fi precizată.

Al doilea caz este un bărbat, în vârstă de 57 de ani, tot din Mun. București, simptomatic, având condiții medicale preexistente și care ar proveni dintr-un focar de colectivitate cu 3 cazuri, sursa posibilă fiind unul dintre colegi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.