Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție a unui oficial român după căderea rachetelor rusești în Polonia (video)

Ultima Ora breaking news

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a catalogat marți seară, la România TV, ca fiind un incident „foarte grav” lovirea unui sat din Polonia, țară membră NATO, de către două rachete rusești.

„Este foarte grav, e atacat un stat membru NATO. Presupun ca lucrurile se vor desfasura cu rapiditate si vor fi anumite decizii in aceasta noapte”, a declarat Ciolacu. Întrebat dacă Polonia ar putea solicita activarea articolului 5 din tratatul NATO, Ciolacu a răspuns: „Presupun ca sunt indreptati sa faca acest lucru, este o agresiune asupra unui stat membru NATO”.

Acesta a menționat că se așteaptă ca premierul Nicolae Ciucă să-i ofere mai multe informații cu privire la situația din Polonia.

Ce prevede articolul 5 din tratatul NATO:

  • „Părţile convin că un atac armat împotriva uneia sau mai multora dintre ele (...) va fi considerat un atac împotriva tuturor părţilor şi, în consecinţă, sunt de acord că, dacă are loc un asemenea atac armat, fiecare dintre ele, în exercitarea dreptului la autoapărare individuală sau colectivă (...) va sprijini partea sau părţile atacate, prin realizarea imediată, individual şi împreună cu celelalte părţi, a oricărei acţiuni pe care o consideră necesară, inclusiv folosirea forţei armate, în vederea restabilirii şi menţinerii securităţii în spaţiul Atlanticului de Nord”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.