Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție de la Moscova după anunțul lui Joe Biden: Fapte, nu vorbe

Ria Novosti
Maria Zaharova

Rusia a declarat marţi că aşteaptă fapte, nu vorbe de la preşedintele american Joe Biden, care şi-a anunţat marţi candidatura pentru reînnoirea mandatului la alegerile prezidenţiale din 2024, transmite EFE, potrivit Agerpres.

'Vom porni de la paşii practici pe care Washingtonul îi va face în politica reală', a afirmat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, la televiziunea de stat.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a recunoscut, în timpul recentei sale vizite în Cuba, că Moscova şi Washingtonul abia dacă mai menţin contacte bilaterale.

Preşedintele rus Vladimir Putin, care s-a întâlnit cu Biden la Geneva în iunie 2021, acuză Occidentul că vrea să "distrugă" Rusia, aşa cum a făcut cu Uniunea Sovietică în 1991.

Biden a condamnat încă de la început invazia militară a Rusiei împotriva Ucrainei şi chiar a denunţat crimele de război care ar fi fost comise de armata rusă în locuri precum suburbiile de nord ale Kievului şi regiunea Harkov (est).

De asemenea, preşedintele american a efectuat o vizită la Kiev, unde s-a întâlnit cu cel ucrainean, Volodimir Zelenski, la 21 februarie, înaintea împlinirii unui an de la declanşarea de către Rusia a ceea ce ea numeşte 'operaţiune militară specială' în Ucraina.

Kremlinul a acuzat SUA şi NATO de implicare directă în conflictul din Ucraina, căreia i-au furnizat cantităţi mari de armament, inclusiv sisteme antirachetă şi tancuri, dar nu şi avioane de luptă occidentale.

Putin intenţionează de asemenea să candideze pentru un nou mandat la alegerile din 2024, chiar dacă nu şi-a anunţat încă oficial candidatura. Kremlinul a confirmat anterior săptămâna aceasta că alegerile prezidenţiale se vor desfăşura la termen în Rusia în martie 2024, în pofida încercărilor de 'interferenţă' din partea ţărilor occidentale, potrivit RIA Novosti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.