Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima replică din CSM la decizia CCR: 'Eu vreau doar să mă asigur că știu cât de general obligatorii sunt unele acte și de când'

csm

Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, fiind constatată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare, anunță, oficial, CCR. Judecătorul Bogdan Mateescu, membru al CSM, lansează o provocare pentru judecătorii Curții.

Mateescu spune că nu va comenta decizia CCR, care a trecut peste avizul CSM în ceea ce privește revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, dar are câteva replici ironice pentru magistrații constituționali.

”Eu nu prea comentez o decizie sau alta. Nici cele prin care se arata noi similitudini semantice precum a propune egal cu a dispune, ori se reaseaza institutii juridice precum avizul, care pare ca nu mai e anterior ori concomitent, ci ulterior deciziei care inseamna propunere.

Citește și: Premierul săgetează președintele! O nouă reacție a Vioricăi Dăncilă la adresa lui Klaus Iohannis

Nu comentez pana nu vad motivari oficiale.

Dar imi poate spune cineva daca domnul judecator constitutional care avea 10 ani in functie (mandatul fiind de 9 ani) mai functioneaza la CCR? Nu de alta, dar Curtea a zis negru pe alb si general obligatoriu (in urma cu vreo doua luni) ca nu prea e constitutional mecanismul.

Eu vreau doar sa ma asigur ca stiu cat de general obligatorii sunt unele acte si de cand.”, e mesajul lui Bogdan Mateescu.

Citește și: Rareș Bogdan, dezlănțuit! Pe cine are invitat special în emisiunea sa .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.