Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima sfântă canonizată din Brazilia, omagiată de peste 50.000 de credincioşi

outerboundaries.weebly.com
brazilia

Peste 50.000 de credincioşi s-au reunit duminică în oraşul Salvador din Brazilia pentru a-i aduce un omagiu lui Irma Doce, Sfânta Dulce a Săracilor canonizată în urmă cu o săptămână de papa Francisc în Piaţa San Pietro de la Vatican, relatează EFE potrivit Agerpres

Considerată Maica Tereza a brazilienilor, Irma Doce este prima femeie născută în Brazilia care este declarată sfântă şi una dintre persoanele religioase cele mai populare din ţară pentru activitatea socială desfăşurată în timpul vieţii în favoarea celor săraci şi nevoiaşi.

Mii de credincioşi au venit la primele ore ale dimineţii la stadionul Arena Forte Nova din Salvador pentru a-i aduce un omagiu celei numite şi 'Îngerul Bun din Bahia', oraş în care s-a născut, la 26 mai 1914, sub numele de Maria Rita de Sousa Brito Lopes Pontes.

Pe lângă miracolele ce îi sunt atribuite, Sfânta Dulce a Săracilor a înfiinţat în oraşul natal Bahia mai multe spitale şi un sistem social de ajutorare care îngrijeşte aproape 5 milioane de persoane anual şi pe care l-a condus până la moartea sa, la 13 martie 1992, la 77 de ani.

În cadrul ceremoniei au cântat grupuri de muzică religioasă şi au participat peste 700 de actori, majoritatea copii şi adolescenţi, care au făcut să vibreze inimile mulţimii cu 'Imperio de Amor', un spectacolul de teatru, cântece şi muzică prin care a fost prezentată povestea sfintei Irma Doce.

A urmat apoi o liturghie la care au participat episcopi, preoţi, diaconi şi seminarişti. Slujba a fost oficiată de arhiepiscopul de Salvador Murilo Krieger de la un altar în spatele căruia a fost ridicată o icoană a sfintei.

Maica Irma Doce a fost canonizată la 13 octombrie de papa Francisc în Piaţa Sf. Petru din Vatican, moment în care a devenit Sfânta Dulce a Săracilor.

Procesul de canonizare a fost al treilea cel mai rapid din istoria Bisericii Catolice, fiind proclamată sfântă după doar 27 de ani de la moartea sa.

Sfântul Ioan Paul al II-lea a fost canonizat la 9 ani după moarte, iar Sfânta Tereza din Calcutta după 19 ani de la moarte

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.