Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se da startul noii revolte impotriva Rusiei. Prima tara care denunta decizia lui Putin

rusia

Rusia a luat decizia de a ridica interdicţia privind livrarea către Iran a sistemelor de rachete de tip S-300, în condiţiile în care continuă negocierile dintre Teheran şi marile puteri pentru ajungerea la un acord final pe tema programului nuclear iranian, informează France Presse. Israelul a denunţat luni aceasta decizie a presedintelui Vladimir Putin.

Acest anunţ este "rezultatul direct al legitimităţii acordate Iranului cu acordul în curs de pregătire şi dovada că creşterea economică ce va urma ridicării sancţiunilor (internaţionale) va fi exploatată de Iran pentru a se înarma şi nu pentru a asigura bunăstarea poporului iranian", a declarat ministrul însărcinat cu activitatea serviciilor de informaţii, Youval Steinitz, într-un comunicat de presă.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat luni un decret prin care ridică interdicţia cu privire la livrarea către Iran a sistemului de rachete sol-aer de tip S-300. În 2007, Rusia şi Iranul semnaseră un acord privind livrarea acestor echipamente capabile să intercepteze în zbor avioane sau rachete şi a cărui valoare se ridica la 800 de milioane de dolari. După interdicţia de livrare a sistemului S-300, Teheranul s-a adresat Curţii Internaţionale de Arbitraj de la Geneva (Elveţia) pentru a cere Moscovei patru miliarde de dolari cu titlu de despăgubiri.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.