Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima țară din Europa care cere UE şi NATO ajutor pentru combaterea pandemiei

pandemie

Muntenegru a solicitat Uniunii Europene (UE) şi Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) să trimită personal medical care să ajute serviciile de sănătate din această mică ţară riverană Mării Adriatice în combaterea pandemiei de COVID-19, a raportat miercuri principalul cotidian muntenegrean, informează Reuters.

Până la ora actuală, această fostă republică iugoslavă a înregistrat 80.803 contaminări cu noul coronavirus şi 1.902 decese cauzate de COVID-19, la o populaţie de numai 620.000 de locuitori. Marţi, ţara a raportat 612 de noi infectări, scrie agerpres.ro.

Citește și: Medicul Virgil Musta: ‘Există riscul ca tulpina noastră să sufere mutații genetice. Situația nu este foarte bună, trebuie să luăm măsuri rapide’

Muntenegru, membră a NATO şi candidată pentru aderarea la UE, a început să-şi imunizeze populaţia cu vaccinul rusesc Sputnik V pe 20 februarie, dar face eforturi pentru a limita răspândirea noului tip de coronavirus.

Într-o scrisoare dată publicităţii de cotidianul Podjeda, ministrul afacerilor externe muntenegrean le-a solicitat omologilor săi din NATO şi UE să trimită personal medical care să ajute serviciile medicale copleşite din Muntenegru. "Ajutorul vostru, în limita posibilului, va fi extrem de important", a afirmat ministrul Djordje Radulovic, citat de publicaţia respectivă.

Citește și: Judecătorul Adriana Stoicescu: Ne-am lăsat călcați în picioare pentru o brânză topită și o sticlă de cola. Ne-am lăsat jefuiți doar pentru a fura puțin și noi, pe lângă ei

Ţară a cărei economie depinde majoritar de veniturile provenite din turismul la Marea Adriatică, Muntenegru şi-a înăsprit interdicţia de circulaţie între orele 21:00 şi 05:00 şi a cerut populaţiei din majoritatea oraşelor să nu părăsească localitatea, pentru a ajuta la scăderea numărului de infectări.

Luni, preşedintele muntenegrean, Milo Djukanovic, i-a cerut guvernului să introducă un lockdown mai strict şi să închidă frontierele naţionale, ca măsuri suplimentare în lupta împotriva pandemiei.

Citește și: Florin Cîțu, despre o eventuală demitere a lui Vlad Voiculescu la cererea lui Klaus Iohannis și a PNL: ‘Evaluarea se face pe baza rezultatelor. Fiecare minister are obiective clare în programul de guvernare’

Alte foste republice iugoslave au înregistrat de asemenea o creştere a numărului de contaminări şi de decese cauzate de COVID-19, în pofida faptului că au demarat campanii de vaccinare. Macedonia de Nord a anunţat că introduce începând de miercuri o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, pentru o perioadă de două săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.