Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima ţară europeană care autorizează un vaccin cubanez împotriva COVID-19

Agerpres - Reuters
vaccin protectie

Belarus este prima ţară europeană care a autorizat utilizarea Soberana Plus, unul dintre cele trei vaccinuri dezvoltate de Cuba pentru a combate COVID-19, a anunţat miercuri centrul care produce acest ser, informează AFP, scrie AGERPRES.

"Veşti bune (...), centrul consultativ şi de studii al Ministerului Sănătăţii din Belarus a aprobat astăzi (miercuri - n.r.) utilizarea Soberana Plus", a anunţat pe Twitter Institutul de vaccinare Finlay din Havana.

Belarus este "prima ţară europeană care înregistrează vaccinul cubanez împotriva COVID-19", a precizat Institutul Finlay, care produce şi un alt vaccin împotriva SARS-CoV-2, Soberana 02.

Soberana Plus, care necesită o singură doză, este destinat în special adulţilor aflaţi în convalescenţă după o infecţie. De asemenea, acest ser poate fi utilizat ca doză de rapel după două injecţii cu Soberana 02.

Cuba, care îşi produce o parte din vaccinurile proprii încă din anii 1980, a dezvoltat trei vaccinuri împotriva COVID-19 - Abdala şi cele două Soberana -, care au fost folosite nu doar în Cuba, ci şi în ţări precum Venezuela, Nicaragua, Vietnam şi Iran.

Niciunul dintre aceste vaccinuri cubaneze nu a fost încă omologat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Până în prezent, 90% din cei 11,2 milioane de locuitori ai Cubei au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, iar numărul cazurilor şi cel al deceselor au scăzut puternic în ultimele luni. În total, Cuba a înregistrat 1,1 milioane de cazuri de COVID-19, dintre care 8.529 au fost mortale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.