Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima trecere de pietoni inteligentă din orașul Galați

digi24.ro
trecere de pietoni

O trecere de pietoni inteligentă a fost montată în premieră pe un bulevard din orașul Galați. Aceasta are un sistem de lumini care pornește în momentul în care o persoană traversează strada, oferind o bună vizibilitate șoferilor și pietonilor.

Trecerea de pietoni inteligentă a fost montată pe Faleza Superioară a Dunării, într-o zonă prin care trec numeroase mașini și persoane.

Sistemul are doi stâlpi cu becuri care se aprind automat în momentul în care o persoană traversează strada. Trecerea de pietoni inteligentă este dotată cu senzori de mișcare și cu markeri luminoși intermitenți, cu leduri, montați în asfalt.

„Pentru siguranța pietonilor care se angajează în traversarea străzii, trecerea dispune de un sistem modern ce permite, pe baza senzorilor de prezență, creșterea intensității luminii asigurate de doi stâlpi ce sunt prevăzuți cu două corpuri de iluminat. În plus, de-a lungul trecerii de pietoni, în asfalt, au fost amplasați markeri luminoși intermitenți cu leduri”, a anunțat biroul de presă al Primăriei Galați, conform Mediafax.

Pentru amplasarea sistemului inteligent Primăria Galați nu a plătit nimic, acesta fiind montat gratuit de o companie de iluminat public.

În viitor, municipalitatea gălățeană intenționează să extindă sistemul în tot orașul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.