Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primar din Mexic, asasinat la o zi după preluarea mandatului

pistol, impuscat, arma

Un comando înarmat a asasinat sâmbătă în propria locuinţă un primar al unui oraş din sudul Mexicului şi încă două persoane, la o zi după ce edilul îşi preluase mandatul, au informat duminică autorităţile, citate de DPA şi EFE. 

Gisela Mota Ocampo, în vârstă de 33 de ani, era primăriţa oraşului Temixco, situat la 12 kilometri de Cuernavaca, cel mai mare oraş şi capitală a statului Morelos (centrul Mexicului), din partea Partidului Revoluţiei Democratice (PRD, de stânga). 

"Am fost informat despre atentatul împotriva preşedintei (municipale) din Temixto, Gisela Mota, tânără şi iubită tovarăşă. Aceasta este o sfidare din partea delincvenţei. Nu vom ceda", a scris pe contul său de Twitter guvernatorul statului Morelos, Graco Ramírez. 

Doi dintre presupuşii atacatori au fost ucişi de poliţie sâmbătă pe când încercau să fugă de la locul faptei, iar trei suspecţi au fost prinşi ceva mai târziu, în zonă, a anunţat un reprezentant al poliţiei. Gisela Mota şi-a preluat mandatul vineri, în aceeaşi zi în care în statul Morelos a fost lansată o operaţiune comună la care au participat 600 de agenţi locali şi federali pentru a asigura securitatea în şi în jurul Cuernavaca. 

Morelos este unul dintre statele mexicane cu o rată crescută a criminalităţii organizate, atribuită prezenţei cartelurilor de droguri. Potrivit statisticilor oficiale, în 2015 s-au înregistrat în Morelos cel puţin 449 de crime, cu 24 mai multe decât în 2014. În total, 49 de femei au fost ucise anul trecut în acest stat, cu patru mai puţine decât în 2014, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.