Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primar PNL, implicat în SCANDALUL momentului în fotbal - FOTO

www.gsp.ro

Jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor au dezvăluit într-un editorial de investigație că un fost arbitru, actual polician, Valentin Mihalache spune că a mers în concediu și că nu a luat niciun ban pentru prezența la tușă în meciul suspect Pandurii - Krâlia Sovetov.

Bărbatul înalt de la masă pare mai în vârstă decât cei 39 de ani pe care îi are. Fața sa păstrează, însă, un aer adolescentin. Obrajii îi sunt roșii și mișcarea mâinilor, cu pielea încrețită prematur, trădează o stare de nervozitate.

Cu o oră mai devreme, la telefon, spusese pe un ton ferm, cu siguranța pe care politicienii o deprind la un moment dat: "Am fost două zile în Antalya, dar am revenit, da!".

Membru PDL din 2012, trecut acum în rândurile PNL, Valentin Mihalache este de anul trecut primarul unei comune cu 4.000 de locuitori, din județul Dâmbovița. Are o mică afacere, o agenție de transfer bancar internațional, pe care a lăsat-o în grija soției după alegeri. În același timp, e unul dintre arbitrii români deghizați în turci care au arbitrat amicalul Pandurii - Krâlia Sovetov Samara 2-2, disputat în Antalya în data de 20 ianuarie 2017.

Fost arbitru asistent care a ajuns maximum la nivelul Ligii 3, actualul politician face parte din rețeaua descoperită de Gazeta Sporturilor. Mihalache și alți 6 foști sau actuali arbitri din Dâmbovița au mers în Antalya și Cipru, unde au oficiat în meciuri amicale cu decizii de arbitraj șocante.

Din cauza modificărilor anormale de cote, cinci dintre jocurile mai sus menționate au fost semnalate de Federbet, o agenție mondială de monitorizare a pariurilor, ca făcând parte din categoria partidelor suspecte de blat pentru pariuri.

În fotografiile de pe profilul de Facebook, bărbatul cu părul creț și cu tâmplele încărunțite apare lângă politicieni cunoscuți din partidul al cărui membru este: Alina Gorghiu, Cezar Preda, Thedor Stolojan, Ludovic Orban și chiar fostul premier Dacian Cioloș.

Citește și: DOSAR penal pentru finanțarea USR. Zeci de oameni fără adăpost ar fi sponsorizat partidul/ surse

Reporter: Domnule Mihalache, când ați fost în Antalya?

Mihalache: Săptămâna trecută am fost. Stați, ce e astăzi? Vineri. Nu. Săptămâna aceasta am fost (n.red. - discuția a avut loc vineri, 27 ianuarie).

Săptămâna la care se referă primarul din Dărmănești a început luni, 23 ianuarie. Meciul pe care l-a arbitrat la linie s-a disputat pe 20 ianuarie. Într-o vineri.

O oră mai târziu, Mihalache a rectificat. Susține că a plecat din țară într-o sâmbătă. A arbitrat și s-a întors. Totuși, în orice sâmbătă ar fi plecat, două zile pline petrecute în Antalya ar fi însemnat că s-a întors acasă într-o marți. Dar meciul a fost într-o vineri!

Treptat, în discuția purtată într-un mall din București, cele două zile petrecute în Antalya s-au transformat într-o săptămână. Ulterior, plecarea a fost într-o miercuri, iar "miercuri eram în țară", spune primarul.

Scopul vizitei în Antalya ar fi fost unul turistic.

"După Sărbători, m-a sunat Cristi Catană (n.red. - Catană este arbitrul cameleon, care a arbitrat meciurile Krâlia - Pandurii, în Antalya, și Astra - Pogon, în Cipru, de fiecare dată cu altă fizionomie) și m-a întrebat dacă mai ajung în Antalya. Eu planificasem să plec într-un concediu acolo, la niște rude. M-a rugat să-l ajut la niște meciuri. După Anul Nou, m-a sunat din nou să-mi spună că nu are cu cine să arbitreze și să-l ajut".

Deși grupul conținea doi centrali și 4 asistenți, Catană avea nevoie de ajutor. Mihalache a plecat și el.

Primarul susține că secretarul AJF, Cristian Catană, l-a sunat și l-a chemat la meci. "Nici nu știam cine joacă. Parcă Pandurii cu o echipă din Rusia. Nu aveam echipament, nu aveam nimic. Cristi mi-a zis că vrea doar să vin, să-l ajut la meciul respectiv. Când am ajuns acolo, am remarcat și eu că își schimbase lookul. Și-a lăsat barbă".

Reporter: V-a cerut ceva înainte de meci? V-a transmis vreun mesaj referitor la ce trebuie să se întâmple?

Mihalache: Nu mi-a cerut nimic. Ce mi-a atras atenția este că vorbea în engleză. Nu a vorbit cu mine în timpul meciului. L-am întrebat la pauză. "Bă, da' de ce vorbești în engleză?". Mi-a zis că să nu creadă ceilalți că favorizează Pandurii. Oricum, l-am simțit agitat".

În ultimele 5 minute ale primei reprize, la scorul de 0-0, Catană a inventat două penaltyuri, câte unul pentru fiecare echipă. Când românul care se dădea turc le-a arătat rușilor ce coleg de-al lor a faultat în careu, aceștia au izbucnit în râs. Pe timpul fazei, fundașul de culoare Jerry Mbakogou fusese tot timpul la cel puțin doi metri distanță de un jucător de la Pandurii.

Mihalache nu mai știe la ce tușă a stat, dar susține că faza - penaltyul rușilor sau al românilor, nu-și mai aduce aminte exact - i s-a părut ciudată. "Nu mi s-a părut fault. L-am întrebat pe Cristi de ce a fluierat. "Așa am văzut eu!", mi-a răspuns".

content-image

content-image

content-image

content-imageâcontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.