Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primar PSD exultă după decizia CCR referitoare la portul măştii: Aştept şi anularea măsurilor absurde privind restricţiile și revenirea la viaţa normală

smartradio.ro
covid multime oameni masca femei fete

Primarul din Brăila, Viorel Marian Dragomir (PSD), salută decizia Curţii Constituţionale referitoare la portul măştii în spaţiile deschise şi anunţă că aşteaptă ”şi anularea celorlalte măsuri absurde precum interzicerea circulaţiei după ora 22.00 sau obligativitatea certificatului verde”. Primarul afirmă că vrea revenirea la o viaţă normală, anunță news.ro.

”Purtarea măştii în spatiile publice (pe stradă), la locul de muncă – anulată de Decizia Curţii Constituţionale a României!!! Ordonanţa Guvernului 192/2020 – Neconstituţională!!! Logic, vor anula şi toate amenzile!!! Aştept şi anularea măsurilor absurde privind restricţiile de circulaţie după ora 22.00 şi eliminarea certificatului verde sau cum se cheamă el. Aştept revenirea la viaţa normală!!!”, scrie, marţi seară, într-o postare pe Facebook, primarul municipiului Brăila, Marian Viorel Dragomir.

Edilul spune că s-a opus întotdeauna în plan local măsurilor absurde, dar că a avut de luptat cu ”prefecţi slugarnici” şi astfel a fost obligat să respecte prevederile legale atâta timp cât au fost în vigoare.

”Întotdeauna m-am opus măsurilor absurde de pe plan local, m-am luptat cu prefecţi slugarnici, lipsiţi de logică si bun simţ, dar a trebuit să respect prevederile legale stabilite pe plan naţional atât …. cât au fost în vigoare!! Azi, restricţiile abuzive încep să cadă una câte una!!! ”, se mai arată în mesajul edilului brăilean.

Curtea Constituţională, a constatat că OUG 192/2020 care reglementează, printre altele, obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice deschise este neconstituţională din motive care ţin de procedura legislativă.

Guvernul a transmis, marţi, după decizia CCR referitoare la purtarea măştii în spaţiile deschise, că se aşteaptă motivarea hotărârii şi se vor lua măsuri în funcţie de aceasta.

La rândul său, Avocatul Poporului, Renate Weber, a explicat că decizia nu se aplică începând de astăzi, ci doar după publicarea motivării în Monitorul Oficial. De asemenea, decizia nu are efecte retroactive, ci doar pentru viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.