Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primar UNPR, fost la PNL, a fost reținut de procurori

turcia catuse

Un primar care a trecut în urmă cu câteva zile de la PNL la UNPR a fost reținut de procurori. Primarul din comuna dâmboviţeană Vlădeni, Călin Marin, a fost reţinut pentru 24 de ore într-un dosar penal ce vizează conflict de interese şi abuz în serviciu, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

''Procurorii Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Călin Marin, primar al comunei Vlădeni, jud. Dâmboviţa, pentru săvârşirea a două infracţiuni de conflict de interese prev. de art. 301 C.p., a infracţiunii de abuz în serviciu prev. de art. 297 al.1 C.p. rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000 şi de folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii prev. de art. 12 lit.b din Legea nr. 78/2000, fapte aflate în concurs real prev. de art. 38 al.1 C.p.'', se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Citește și: Soția unui patron de televiziune de știri din România, goală pușcă pe Facebook / Foto 18+

În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în perioada 19.03.2014 - 01.07.2014, în calitate de primar al comunei Vlădeni, s-a implicat în întreaga procedură de selecţie şi numire în funcţia de inspector clasa I în cadrul Compartimentului de Stare Civilă şi Resurse Umane al aparatului de specialitate al Primarului Comunei Vlădeni, a soţiei sale Călin Ionica Daniela. Acesta a semnat documentele care au stat la baza organizării concursului pentru ocuparea funcţiei susmenţionate, a semnat dispoziţia de numire în funcţie a soţiei sale, fişa postului acesteia şi a dispus delegarea atribuţiilor de ofiţer de stare civilă soţiei sale.

De asemenea, în perioada aprilie - mai 2014, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul a semnat un act adiţional la contractul din data de 01.01.2013, încheiat de primărie cu SC SINDCAS SRL, modificând şi completând obiectul, durata şi preţul contractului. Ulterior, a avizat contractul de muncă încheiat între SC SINDCAS SRL şi soţia sa Călin Ionica Daniela, dispunând şi plata celor două facturi emise de societatea anterior menţionată, prin aceasta soţia sa obţinând un folos patrimonial reprezentat de retribuţia lunară primită, în sumă de 2.120 lei/lunar.

Citește și: Fosta soție a unui ex-component al Generației de Aur se iubește cu un bărbat cu 15 ani mai mic

În comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti se mai arată că s-a mai reţinut că, în calitate de primar al comunei Vlădeni, autoritate publică locală, Călin Marin a organizat fraudulos concursul pentru ocuparea a două funcţii publice de execuţie din data de 19.05.2014, în scopul obţinerii unui folos necuvenit pentru soţia sa, constând în angajarea acesteia, cu consecinţa vătămării drepturilor unor persoane şi cauzarea unei pagube reprezentată de salariile încasate de acestea. Totodată, a înmânat martorelor C.I.D. şi B.C.C. subiectele ce urmau a fi date candidaţilor înscrişi la concursul organizat în data de 19.05.2015 (informaţii ce nu erau destinate publicităţii) în scopul obţinerii unui folos necuvenit, respectiv promovarea examenului.

Faţă de inculpat s-a luat măsura reţinerii pe de durată de 24 ore şi urmează a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Moreni.

Citește și: Cea mai tare mașină din lume a fost prezentată: Cât costă și ce poate să facă / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.