Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria, ANUNŢ de ultim moment pentru persoanele cu dizabilităţi. Se propun noi STIMULENTE financiare

handicap handicapat dizabilitati

După ce Primăria Capitalei a decis acordarea unui ajutor lunar de 1000 de lei copiilor cu dizabilităţi din Bucureşti, Primarul General a propus Consiliului General al Municipiului Bucureşti acordarea unui stimulent similar şi adulţilor din această categorie.

"In sedinta trecuta ati votat si va multumesc, un proiect de hot prin care toti copiii din Bucuresti care au o disabilitate sa primeasca un stimulent de 1000 de lei. (...) Propun pentru astazi ca si adultii cu dizabilitati sa primeasca un stimulent de 500 de lei. (...) De ce nu este diferentiat pe categorii de handicap? Pentru ca ni s-a adus in vedere de catre ONGuri ca am putea discrimina", a declarat primarul Gabriela Firea în cadrul şedinţei CGMB.

Banii ar urma să fie acordaţi lunar prin virament bancar, de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială din subordinea Primăriei Capitalei, în baza unui dosar care va conţine certificatul de încadrare în grad de handicap în original (în cazul în care există diferenţe de nume între actul de identitate şi certificat, se solicită actul care să ateste schimbarea numelui), cartea de identitate a persoanei cu handicap şi cea a reprezentantului legal, în original, precum şi extrasul de cont şi cererea tip, potrivit proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi.

Municipalitatea arată că în primul trimestru al acestui an în Capitală erau înregistraţi 57.222 de adulţi cu handicap, neinstituţionalizaţi, din totalul de 57.806.

Propunerea a fost supusă la vot şi decizia va fi luată în ședința de azi a Consiliului General al Muncipiului București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.