Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Arad interzice folosirea parcărilor din centru de către angajații instituților publice

APIA
masini

Primăria Arad intenţionează să limiteze folosirea parcărilor cu plată din zona centrală a oraşului de către funcţionari sau angajaţi ai instituţiilor din zonă, primarul afirmând că adesea nici nu se face plata pentru ocuparea locurilor, ci se utilizează diverse "ecusoane", astfel că s-au intensificat activităţile de ridicare a autoturismelor staţionate, potrivit Agerpres.

Primarul municipiului, Călin Bibarţ, susţine, într-o postare pe Facebook, că unii funcţionari sau angajaţi ai instituţiilor din zona centrală ocupă locuri de parcare folosind diverse ecusoane cu numele instituţiilor de care aparţin maşinile sau unde sunt angajaţi proprietarii vehiculelor, iar adesea nu este plătită taxa de parcare.

În acelaşi timp, arată edilul, arădenii "se învârt două ore să găsească loc de parcare", care sunt blocate toată ziua de lucru de anumiţi funcţionari.

"Aş vrea să fim bine înţeleşi: locurile de parcare, cu atât mai mult cele din zona centrală, trebuie să fie la dispoziţia arădenilor care au în general nevoie de a relaţiona cu instituţiile din această zonă, fie că este primărie, finanţe, universităţi, şcoli etc. Pe un studiu care a fost făcut am constatat că o maşină ocupă acelaşi loc de parcare între cinci şi şase ore pe zi. Asta înseamnă că aceste locuri sunt folosite de cine nu trebuie, în special de angajaţi sau maşini de serviciu, lucru total greşit. În parcările din zona centrală trebuie să aibă loc cetăţeanul care vine, parchează o jumătate de oră sau o oră cât relaţionează cu instituţii, după care eliberează locul", afirmă primarul în postare.

Stelian Ion i-a chemat la discuții pe specialiști: Obiectivul ZERO este DESFIINȚAREA SIIJ

El consideră că "nu au fost suficient de bine reglementate unele lucruri" legate de sistemul de parcare sau responsabilii municipalităţii nu au fost "destul de vigilenţi".

Bibarţ a anunţat că a fost intensificată activitatea de ridicare a maşinilor pentru care nu este plătită parcarea pentru că şoferii folosesc diverse ecusoane de la instituţii.

"Îmi pare rău că nu înţeleg unii dintre funcţionari şi unele dintre instituţii. Îi rog pe arădeni să ne sesizeze când văd tot felul de ecusoane puse pe bordul maşinii cu instituţia de care aparţine maşina, ca şi cum ar exista două categorii de beneficiari în oraşul acesta, ceea ce nu e corect", arată primarul.

Călin Bibarţ anunţă că le-a cerut subalternilor să lucreze la regulamentul în vigoare, "pentru a face ca locurile de parcare să fie destinate arădeanului".

"Am dat ordinul ca tot ce nu e parcat corespunzător, tot ce nu e plătit, se ridicăm maşinile", a încheiat edilul.

Directorul societăţii municipale care administrează parcările - Recons SA, Nicolae Mehelean, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că din cauza aglomeraţiei din centrul oraşului nu este permisă contractarea de abonamente anuale de parcare decât în două zone speciale, respectiv parcările amenajate între liniile de tramvai de pe bulevardul Revoluţiei. Şi în aceste locuri, abonamentele anulate pot fi făcute doar de către locuitori, la preţul de 127 de lei, sau angajaţii din zonă, la preţul de 900 de lei.

În rest, parcările din zona centrală pot fi plătite doar cu ora, la parcometre sau prin SMS.

"Din punctul nostru de vedere, orice maşină care nu are taxa plătită trebuie ridicată. Nu avem contracte cu instituţii şi angajaţii acestora, iar folosirea unor ecusoane nu e legală", a spus Mehelean.

El consideră că angajaţii instituţiilor ar putea folosi parcarea Ştrandului Neptun sau pe cea a Patinoarului Municipal, dacă doresc să îşi lase maşinile în timpul programului de lucru, acestea aflându-se la câteva sute de metri de centrul oraşului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.