Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Bacău a achiziţionat peste 130.000 de litri de apă îmbuteliată pentru localnicii afectaţi de avarie

www.gradinamea.ro
apa minerala

Primăria municipiului Bacău a achiziţionat peste 130.000 de litri de apă potabilă pentru a o oferi localnicilor afectaţi de avaria care a lăsat mai multe cartiere din oraş fără apă potabilă la robinete, conform news.ro.

"132.000 litri de apă potabilă au fost achiziţionaţi, astăzi, pentru cetăţenii municipiului Bacău. Apa potabilă este împărţită băcăuanilor prin cele 11 puncte de distribuire, între orele 8.00- 18.00", a scris pe pagina sa de Facebook primarul Bacăului, Lucian Viziteu.

Cele 11 puncte de distribuţie sunt situate în zonele afectate: Biserica "Fericitul Ieremia"- str. Digul Bârnat , nr. 4; Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Bacău - str. Ştefan cel Mare nr. 17A; Poliţia Locală a Municipiului Bacău – I.L. Caragiale nr. 2; Teatrul Municipal Bacovia - B-dul Nicolae Bălcescu (intrarea principală); Primăria Municipiului Bacău - str. Mărăşeşti nr. 6; Primăria Municipiului Bacău, sediul Serviciului Public de Evidentă a Persoanelor - str. Henri Coandă nr. 2; Colegiul Tehnic de Comunicaţii N.V. Karpen – str. Mioriţei, nr. 76 bis; Centrul de Zi "Clubul Pensionarilor" – str. Aleea Ghioceilor, nr. 2; Biserica Ortodoxă "Sf. Neculai"- str. B-dul Unirii , nr. 4; Biserica Ortodoxă "Sf. Dumitru"- str. Narciselor , nr. 2; Şcoala Gimnazială "Octavian Voicu"- str. Bicaz , nr. 17.

De asemenea, municipalitatea anunţă că are soluţii şi pentru persoanele care nu se pot deplasa sau cele care se află în carantină. Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi voluntarii Crucii Roşii vor duce apa persoanelor cu dizabilităţi, celor imobilizate şi vârstnicilor, iar Poliţia Locală se va ocupa de livrarea apei potabile către persoanele aflate în carantină.

"Persoanele aflate în carantină care apelează numărul de telefon 0733 551 985 (0234/986 sau 0234/984 numere de telefon la care se poate suna nonstop) primesc apă potabilă la domiciliu prin intermediul reprezentanţilor Poliţiei Locale, respectându-se condiţiile impuse de pandemie. Persoanelor cu dizabilităţi, celor imobilizaţi la pat şi persoanele vârstnice aflate în evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) a municipiului Bacău li se distribuie apă la domiciliu de către reprezentaţii DAS şi voluntarii de la Crucea Roşie", se mai arată în postarea primarului Lucian Viziteu.

O avarie majoră a lăsat, marţi, mai multe cartiere din municipiul Bacău fără apă potabilă, iar oamenii ar putea avea din nou apă la robinete abia în cursul zilei de joi.

Primarul municipiului Bacău, Lucian Viziteu, a afirmat că avaria a avut loc pe un tronson unde s-a petrecut şi cea din 2018, care a lăsat Bacăul fără apă mai multe zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.