Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Baia Mare şi agenţi economici, amendaţi pentru gestionarea deşeurilor menajere şi stradale

Garda de Mediu Maramureş a aplicat amenzi în valoare de 256.000 lei unor agenţi economici şi Primăriei municipiului Baia Mare pentru gestionarea defectuoasă a deşeurilor menajere şi stradale în luna decembrie a anului trecut, a informat, miercuri, instituţia, potrivit Agerpres.

Potrivit aceleiaşi surse, în perioada 20 decembrie -26 ianuarie, au efectuate controale privind verificarea activităţii de gestionare a deşeurilor de pe raza municipiului Baia Mare la 10 entităţi angrenate în această activitate, atât autorităţi locale, cât şi agenţi economici.

"Pentru neconformităţile constatate, Garda de Mediu a aplicat 7 sancţiuni contravenţionale principale pentru nerespectarea OUG 195 din 2005 privind protecţia mediului, respectiv depozitarea deşeurilor municipale pe amplasamente neautorizate, desfăşurarea activităţii de colectare deşeuri municipale fără a deţine autorizaţie de mediu şi pentru nerespectarea în totalitate şi la termen a măsurilor impuse. Cuantumul amenzilor aplicate a fost de 210.000 lei", a mai precizat autoritatea de mediu.

Citește și: Cum s-a SCUZAT `ȘEFU`` și `BOSSU``Claudiu Manda în fața anchetatorilor DNA

În plus a fost aplicată şi o sancţiune complementară "Suspendarea activităţii de depozitare pe amplasamentul neautorizat situat pe strada Europa nr. 124", loc în care primăria municipiului Baia Mare a depozitat ilegal deşeuri compactate în saci de plastic.

De asemenea, au fost aplicate sancţiuni pentru încălcarea prevederilor OG 92 din 2001 privind regimul deşeurilor şi pentru încălcarea prevederilor Legii 51 din 2006 privind serviciile comunitare de utilităţi publice şi a sănătăţi populaţiei, al mediului de viaţă al populaţiei. Cuantumul amenzii în acest caz a fost de 40.000 lei.

Totodată, a mai fost aplicată o amendă de 6.000 de lei conform HG 1061 din 2008 privind transportul deşeurilor pe teritoriul României.

În context, Garda de Mediu Maramureş avertizează că aceste întreruperi în ridicarea deşeurilor de pe străzi (cum s-a întâmplat la finalul anului trecut pe durata a trei săptămâni n.red.) pot deveni o obişnuinţă în condiţiile în care problemele juridico-administrative privind gestionarea deşeurilor generate în municipiul Baia Mare nu s-au rezolvat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.