Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Botoşani alocă 300.000 lei din fondul de rezervă pentru susţinerea municipiului Ivano-Frankivsk din Ucraina

primaria botosani

Primăria municipiului Botoşani va aloca o sumă de 300.000 de lei pentru susţinerea municipiului Ivano- Frankivsk din Ucraina, a anunţat luni primarul Cosmin Andrei.

Potrivit acestuia, suma va fi scoasă din fondul de rezervă şi va fi destinată achiziţiei de produse de maximă necesitate, pe fondul actualei situaţii generate de conflictul armat de pe teritoriul Ucrainei.

"Sprijinul destinat partenerilor din Ivano- Frankivsk va fi supus atenţiei consilierilor locali sub forma unui proiect de hotărâre pentru dezbatere şi aprobare în şedinţa extraordinară de mâine (n.r.- marţi) a Consiliului Local. Colegii din Primărie comunică în permanenţă cu cei din Ivano- Frankivsk. Lista produselor şi echipamentelor necesare de urgenţă cuprinde truse de prim ajutor, generatoare de curent electric de capacitate mică şi mare şi alimente neperisabile. Facem tot posibilul pentru a veni în ajutorul partenerilor noştri şi depunem eforturi de a ajuta cetăţenii ucraineni", a afirmat primarul Cosmin Andrei, potrivit Agerpres.

Transportul produselor se va realiza până la Vama Siret- Porubne, urmând ca acestea să fie preluate de reprezentanţii municipalităţii Ivano- Frankivsk în vederea transportului către destinaţia finală.

De asemenea, primarul Cosmin Andrei a transmis o scrisoare pentru partenerii ucraineni în care şi-a exprimat sprijinul, prietenia şi încrederea că iniţiativele comune vor continua după ce Ucraina depăşeşte această perioadă dificilă.

Cele două proiecte derulate cu parteneri din Ivano- Frankivsk sunt "Parteneriat româno-ucrainean pentru atenuarea efectelor schimbărilor climatice" şi "Întoarcere la rădăcinile noastre comune", derulate prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.