Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Brașov, condusă de George Scripcaru, sacrifica sportivii de dragul profiturilor: Ce sume lua primăria din doparea jucătorilor de la Corona

george scripcaru jandarmi

Corona Brașov și-a trimis sportivii la clinica IOMED Brașov și i-a supus cu bună știință unor proceduri interzise la nivel internațional. Lotul de hochei a fost supus unor asemenea proceduri, 19 jucători, dintre care doi minori, au fost supuși tratamentului cu laser intravenos, interzis de către WADA. Nu performanța sportivă o urmăreau ‘stăpânii’ clubului din Primăria Brașov, ci banii, potrivit brasovstiri.ro.

Banii, pentru că Primăria Brașov scotea sume incredibile din doparea biețior sportivi. Cam 300 de lei era profitul pe care îl obțineau responsabilii Corona, de la fiecare procedură aplicată. Fiecare sportiv era supus unui număr de 10 proceduri pe lună. Costul normal al unei proceduri la Clinica IOMED era de 200 de lei, dar Primăria Brașov pe tarifa cu 500 de lei. Un profit de 150% doar din exploatarea bieților sportivi, unii dintre ei minori. Ca să fie clar, 300 de lei era adaosul Primăriei aplicat pentru o procedură cu laser intravenos, ori zece proceduri, câte trebuia să facă fiecare sportiv ajungem la 3.000 de lei de sportiv pe lună și vorbim aici de 19 sportivi. O sumă deloc de neglijat. Schema a afectat serios bugetul clubului, care s-a trezit cu visteria golită, dar asta nu a fost o problemă.

Citește și: Veste BOMBĂ cu privire la modificarea contractelor individuale de muncă !

„Ne-am trezit la o ședință de consiliul local cu o suplimentare de fonduri pentru Corona. Nu ni s-a prezentat nicio explicație, ca de obicei, consilierii au fost luați repede pe sus, ‘Hai că, nu mai sunt bani la Corona să votăm să le mai dăm niște bănuți copiilor ăstora că ne mândrim cu ei’. Nici nu-mi amintesc dacă s-a pomenit suma. Dar nici nu a fost nevoie, că suntem sensibili la subiectul asta, toți. Am votat fără să clipim”, mărturisesc mai mulți consilieri locali brașoveni.

Președintele Federației Române de Hochei pe Gheață, Emilian Cernica, șeful secției de hochei de la Corona Brașov, a recunoscut că trei jucători ar fi făcut terapia cu laser intravenos, ”însă doi dintre ei au plecat de la echipă”. Alexandru Hălăucă, șeful FRHG, își face probleme cu privire la participarea naționalei la Mondial (Divizia 1, Grupa A), în condițiile în care 8 jucători de la Corona ar putea fi în lot pentru competiția din Slovenia. Medicul secției de hochei pe gheață a clubului Corona a spus că nu cunoaște detalii despre caz, însă nu a exclus situația în care sportivii ar fi mers de bună-voie la clinica din Brașov pentru tratamentul cu laser intravenos. ”Eu nu știu nimic despre așa ceva, dar nu pot să verific toți jucătorii, fiecare ce face și unde se duce… Emil Mățău, pentru Libertatea.

Miza cazului era una financiară. Sute de mii de lei din bani publici au fost consumați pentru această procedură interzisă în sport. Primăria condusă de George Scripcaru finanța, fără să știe ca instituție, dar cu complicități ale unor persoane, un lanț de dopaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.