Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria București a demarat o campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor fără pedigree, cu stăpân

www.stirileprotv.ro
câine, câini, animale

Primăria Capitalei, prin Autoritata pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), a demarat o campanie prin care 3.600 de câini și 3.600 de pisici fără pedigree, cu deţinător, vor fi sterilizați gratuit, informează Mediafax.

Campania numită “Sterilizarea nu te costă nimic” a Primăriei Municipiului București, prin ASPA, se va desfășura până pe data1 6 decembrie 2018 și se adresează doar cetățenilor din București.

„Sunt 11 cabinete veterinare înscrise în campanie, astfel încât drumul până la cabinet să fie cât mai scurt. Medicii asigură gratuit intervenția de sterilizare unui număr maxim de două animale de companie, fie câini, fie pisici, pentru fiecare posesor, în limita plafonului disponibil”, se arată într-un comunicat, transmis, marți de ASPA.

Pentru sterilizarea gratuită este nevoie de cartea de identitate a deținătorului și de carnetul de sănătate al animalului.

„În cazul în care companionul nu are carnet, va fi eliberat unul la cabinet. Sterilizarea este recomandată pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă a animalului de companie pentru că reduce riscul tumorilor și infecțiilor interne. Totodată, este o obligație legală. Amenzile prevăzute pentru nerespectarea legii pornesc de la 5.000 de lei și ajung până la 10.000 de lei”, se mai arată în comunicatul ASPA.

Potrivit specialiștilor de la „Supravegherea animalelor”, înmulțirea necontrolată a animalelor reprezintă una dintre cauzele principale ale abandonului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.