Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria București vinde obligațiuni în lei de până la 2,2 miliarde de lei

bani

Primaria Bucuresti vrea sa atraga pâna la 2,2 miliarde de lei prin emisiuni de obligatiuni în lei cu scadente de 3, 5, 7 si 10 ani, potrivit unor surse din piata ciatate de Mediafax.

Emisiunea, de câte 550 de milioane de lei pentru fiecare maturitate, va avea scadente pe 4 mai 2018, 4 mai 2020, 4 mai 2022 si 4 mai 2025.

Primaria Capitalei a anuntat în luna noiembrie a anului trecut ca intentioneaza sa emita obligatiuni denominate în lei, care vor fi listate la Bursa de Valori Bucuresti, pentru a rambursa obligatiunile scadente la 22 iunie 2015.

În 2005, Primaria Municipiului Bucuresti s-a împrumutat cu 500 milioane euro de pe pietele externe pentru a construi pasajul suprateran Basarab, pentru achizitia de tramvaie noi si pentru reabilitarea infrastructurii urbane. La momentul emisiunii, Primaria Bucuresti a obtinut cel mai bun randament al unei autoritati locale din România si chiar sub randamentul de la acea vreme pentru titlurile suverane.

Directorul Trezoreriei Statului, Stefan Nanu, a declarat pe 3 aprilie ca Ministerul Finantelor Publice intentioneaza sa atraga mai putini bani de pe piata locala prin vânzarea de obligatiuni în aprilie, pentru a permite Primariei Bucuresti sa vânda obligatiuni municipale în valoare de pâna la 500 de milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.