Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Capitalei a instalat 50 de cișmele în zonele aglomerate: bucureștenii le pot folosi din martie până în noiembrie

canicula

Primăria Capitalei anunță că a fost încheiat proiectul de instalare a 50 de cișmele publice instalate în zonele aglomerate din București, valoarea investiției fiind de 570.000 lei. Sistemul de cișmele publice va fi accesibil începând cu luna martie până la finele lui noiembrie.

Citește și: Denise Rifai mitraliază USR-PLUS: ‘Nu e cazul să facem circ politic continuu și gratuit’ .

„Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Energetică București, a finalizat proiectul de instalare a 50 de cișmele publice, menite să asigure confortul bucureștenilor în zonele pietonale”, informează municipalitatea, printr-un comunicat de presă.

Primăria Capitalei a decis înființarea unui sistem de instalații racordate la apă potabilă și a atribuit Companiei Municipale Energetică contractul pentru realizarea proiectului.

Citește și: Lovitură pentru polițiști! Ordinul ministrului de Interne a fost publicat în Monitorul Oficial

În perioada mai - septembrie 2019, echipele au realizat, în regie proprie, lucrările de instalație și montare a racordurilor la rețeaua de apă potabilă și au asigurat punerea în folosință a cismelelor. Valoarea investiției a fost de 570.000 de lei, iar sistemul de cișmele publice va fi accesibil tuturor locuitorilor Capitalei începând cu luna martie și până la sfârșitul lunii noiembrie, mai arată sursa citată.

„Pentru a deservi un număr cât mai mare de cetățeni, locațiile pentru instalarea cișmelelor publice au fost alese în funcție de traficul intens din centrul oraslui și de zonele cu aglomerație urbană ridicată. Cele mai importante locuri în care au fost instalate cișmele publice sunt Teatrul Național, Piață Unirii (în față Hanului Manuc), Piață Mihail Kogălniceanu, Spitalul Universitar, Piață Victoriei, Spitalul Fundeni, Gara de Nord, Aeroportul Băneasa, Ateneul Român sau Piață Lahovari”, mai informează Primăria Capitalei.

Citește și: Ies la suprafață noi informații-cheie în cazul Caracal! Țiganii care ar fi discutat, la telefon, cu Luiza

De asemenea, cișmele au fost instalate și în fața mai multor biserici din București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.