Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Capitalei anunţă că tratamentele împotriva tânţarilor vor continua: Urmează sectoarele 1,3 şi 4

www.observator.ro
dezinsecție parcuri

Primăria Capitalei anunţă că, prin Compania Municipală Eco Igienizare, continuă tratamentele împotriva tânţarilor, după ce la finalul săptămânii au avut loc astfel de acţiuni în sectoarele 1,3 şi 4, anunță news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Primăria Municipiului Bucureşti, utilajele companiei municipale s-au aflat, în perioada 15-17 iunie, în parcurile, pe bulevardele şi străzile Bucureştiului.

Citește și: Victor Ciutacu sare în apărarea lui Liviu Dragnea! Mesaj dur pentru liderii politici .

Angajaţii companiei au făcut tratamente în trei sectoare ale Capitalei: sectorul 1 - Parcul Herăstrău, zona veche şi cea nouă, zona Fântâna Mioriţei, bd. Kiseleff, bd. Lascăr Catargiu, Piaţa Romană; sectorul 3 - Parcul IOR, Parcul Alexandru Ioan Cuza, bl. Unirii, Piaţa Unirii, bl. Decebal şi Sos. Baba Novac până la bl. Nicolae Grigorescu; sectorul 4 - Parcul Tineretului, Parcul Carol, Palatul Copiilor, Sala Polivalentă, Calea Văcăreşti (aliniamentul stradal, fără a afecta vegetaţia din Delta Văcăreşti) şi toate bulevardele din sector, respectiv, bl. Tineretului, bl. Regina Maria, Calea Şerban Vodă, Sos. Metalurgiei, Sos. Berceni, Sos. Giurgiului, Sos. Olteniţei, bl. Turnu Măgurele şi Sos. Luică.

"Precizăm că s-a intervenit şi pe străzile adiacente, care fac legătura cu bulevardele, iar acolo unde efectuarea tratamentelor împotriva ţânţarilor nu a fost posibilă din cauza limitării accesului utilajelor, se va interveni punctual, cu aparatura portabilă, de tip atomizor", scrie în comunicat.

Citește și: Silviu Mănăstire dezvăluie cum și-au încasat ‘șmecheri de la USR’ bani de la stat! Cazul președintelui care ‘își căpușează partidul’

Campania de tratamente pentru combatarea ţânţarilor din Capitală va continua, în zilele următoare, în funcţie de condiţiile meteorologice, în toate celelalte sectoare ale Capitalei.

Vineri, Primăria Capitalei preciza că până atunci au fost făcute cinci tratamente de combatere a bolilor şi dăunătorilor la plante, care acţionează şi asupra ţânţarilor şi căpuşelor, şi anunţa că, în funcţie de condiţiile meteo, de săptămâna viitoare, Compania Municipală Eco Igienizare va demara o amplă acţiune de combatere a ţânţarilor.

Primăria făcea precizări în legătură cu situaţia contractului de delegare a serviciului de salubrizare-servicii de dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu iese la rampă! S-au triplat pe guvernarea ciumei rosii

În luna ianuarie 2019 a fost semnat contractul de delegare a serviciului de salubrizare – activităţile de dezinsecţie, deratizare, dezinfecţie între Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Deratizare, Dezinsecţie, Dezinfecţie Bucureşti şi Compania Municipală Eco Igienizare, conform Legii 51/2006 (art 28). Contractul de delegare are la bază studiul de oportunitate aprobat de CGMB din care a reieşit clar faptul că prestarea acestui serviciu de către Compania Municipală Eco Igienizare este mai eficient, susţinea sursa citată.

În baza contractului de delegare, Primăria Municipiului Bucureşti a semnat contractul de prestări servicii cu Compania Municipală Eco Igienizare. Contractul nu a fost semnat până acum pentru că au trebuit parcurse toate etapele legale cu privire la întocmirea documentaţiilor necesare obţinerii autorizaţiilor, dar şi cu privire la achiziţia de echipamente şi substanţe pentru prestarea în condiţii optime a serviciului de dezinsecţie, se mai arată în comunicat.

Citește și: Ce face acum fiica lui Liviu Dragnea – Lovitura pe care vrea s-o dea Alexandra Dragnea

În ceea ce priveşte contractul pe care Primăria Capitalei l-a avut cu firma Coral Impex, municipalitatea preciza că acel contract nu a fost reziliat, a fost finalizat la termen (februarie 2019) şi nu a mai fost prelungit întrucât nu mai erau întrunite prevederile legale în acest sens - în luna ianuarie se semnase deja delegarea serviciului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.