Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Capitalei: Autobuzele școlare revin pe trasee de luni

autobuz scolar bucuresti

De luni, 14 septembrie, autobuzele revin pe trasee pe 14 dintre cele 16 linii școlare, asigurând transportul elevilor la cinci școli din Capitală: „Pia Brătianu” și „Herăstrău” din Sectorul 1, Școala nr. 195 din Sectorul 3, Școala Gimnazială nr. 279 și Colegiul Național „Elena Cuza” din sectorul 6, anunță MEDIAFAX.

Primăria capitalei mai anunță că traseele T11 și T12, destinate elevilor Școlii Gimnaziale „Sfântul Andrei” (din Sectorul 6), vor circula începând de miercuri, 16 septembrie.

Programul de transport al vehiculelor va fi corelat cu programul de intrare al elevilor, iar STB SA a publicat afișe cu noile ore, care sunt deja distribuite. Programul va putea fi consultat și pe site-ul operatorului de transport, www.stbsa.ro.

Controlorii STB SA vor avea grijă ca numărul elevilor dintr-un vehicul să nu fie mai mare de 51, dar nu vor călători împreună cu copiii. Responsabilitatea privind îmbarcarea și debarcarea copiilor în zona școlilor revine instituțiilor de învățământ, care au personal instruit și autorizat să interacționeze cu elevii.

Citește și: Mărturia cutremurătoare a soției lui Emi Pian: ‘Totul a fost planificat. Ei și-au făcut planurile, și mi-au omorât bărbatul’

Liniile școlare T11 (Bd. Timişoara - Şcoala Gimnazială „Sfântul Andrei”, T12 (Terminal “Ghencea” - Şcoala Gimnazială „Sfântul Andrei”) și T16 (Terminal “Ghencea” - Şcoala Gimnazială Nr. 279) vor avea trasee modificate, preccizează Primăria.

Primarul General, Gabriela Firea spune că elevii vor fi transportați cu autobuze moderne, achiziționate de Primăria Capitalei în anul 2018, care vor fi puse la dispoziție de Societatea de Transport București – STB SA. Acestea sunt igienizate, iar la prima ușă au fost montate dispensere pentru dezinfectarea mâinilor. Totodată, personalul STB SA va avea măști de rezervă, pentru cazul în care un elev își pierde masca.

Anul trecut, au beneficiat în medie aproape 1.800 de elevi lunar, adică undeva la 20% dintre elevii înscriși la cele 6 școli care intră momentan în program.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.