Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Capitalei: Costul total al campaniei privind consolidarea clădirilor cu risc seismic a fost de 3,2 milioane lei. 700 de bucureșteni au cerut informații

bulina rosie

Primăria Capitalei anunţă, marți, că serviciile de producţie, creaţie, montaj şi difuzare pentru clipul video în care este promovat programul de reducere a riscului seismic au costat 3,2 milioane lei și că 700 de bucureșteni au cerut informații despre acesta.

“Programul de reducere a riscului seismic în Capitală este un succes, oricât și-ar dori unii reprezentanți ai opoziției sau colaboratori ai acestora să spună contrariul. O demonstrează interesul major pe care îl au bucureștenii pentru acest program. În ultimele două luni, de când a fost relansată campania de informare și conștientizare București Trainic, peste 700 de proprietari au cerut informații despre programul Primăriei Capitalei. Majoritatea au afirmat faptul că au aflat de acest program de la televizor”, a transmis primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, prin intermediul unui comunicat de presă.

Citește și: Viorica Dăncilă îl atenționează pe Klaus Iohannis: Au trecut deja câteva zile

În perioada iulie – septembrie 2019, 704 bucureșteni au apelat call center-ul AMCCRS, 021.9529, pentru a cere detalii despre programul derulat de Municipalitate.

În urma acestor apeluri telefonice, au fost stabilite 120 de întâlniri cu specialiștii AMCCRS, iar mai bine de jumătate dintre acestea s-au soluționat cu includerea în program al imobilelor în cauză.

În paralel, au fost stabilite alte peste 100 de întâlniri, în urma ședințelor pe care specialiștii le-au avut cu asociațiile de proprietari.

Pentru 2019, Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a alocat un buget maxim de 5,1 milioane de lei pentru servicii de reclamă și publicitate.

Fondurile au fost alocate pentru continuarea campaniei de conștientizare și informare “București trainic”, cu privire la necesitatea reducerii riscului seismic în Capitală, prin consolidare sau intervenții la nivelul fațadelor. Astfel, printr-un material video informativ, realizat de Primăria Capitalei prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) și Compania Municipală Consolidări București sunt prezentate atât stadiul programului de consolidări, cât și avantajele acestui program, obligațiile legale pe care le au proprietarii, dar și facilitățile oferite de PMB (reducerea costurilor, relocarea proprietarilor în locuințe de necesitate etc). La finalul clipului este prezentat atât un site, cât și un număr de call center, unde bucureștenii pot afla toate informațiile de care au nevoie pentru consolidarea imobilului în care locuiesc (documentații, avantaje, costuri, legislație etc.), precizează Primăria Capitalei.

Citește și: EXCLUSIV Fostul șef al Poliției Caracal și soția sa, proaspăt pensionați, au încercat să-și ascundă veniturile?

Pentru realizarea clip-ului din cadrul acestei campanii, care rulează deja pe tv, au fost contractate serviciile Companiei Municipale Publicitate și Afișaj. Achiziția a constat în servicii de producție, creație și montaj al unui clip pentru tv, dar și a serviciilor de difuzare media. A fost realizat un clip de 40 de secunde care este difuzat pe 6 canale tv de știri și generaliste, dar și în spațiul online pe 10 site-uri de știri. Perioada de difuzare este iulie-noiembrie 2019. Costul total a fost de aproximativ 3,2 milioane de lei fără TVA, anunță PMB.

Pe lângă această campanie, au fost trimise notificări tuturor persoanelor care locuiesc sau dețin proprietăți în imobile încadrate în clasa I de risc seismic, cu privire la obligațiile pe care le au. Până acum au fost trimise peste 4.000 de notificări. Primăria Capitalei și AMCCRS au decis că în cazul persoanelor care au refuzat să primească notificările, să se consemneze sarcina în partea III din Cartea funciară. Astfel, proprietățile nu mai pot fi înstrăinate fără realizarea lucrărilor prevăzute de lege.

Totodată, continuă procesul de expropriere a proprietarilor imobilelor monument-istoric încadrate în clasa I de risc seismic și care refuză realizarea lucrărilor de consolidare.

Citește și: Surse Cazul Caracal. Ce se va întâmpla astăzi

Primăria Capitalei are incluse în programul de reducere a riscului seismic peste 200 de clădiri, ceea ce înseamnă peste jumătate din cele 349 de clădiri încadrate la RS1. Până în anul 2020 se va interveni la toate aceste clădiri.

"La peste 179 de imobile au fost executate lucrările de punere în siguranță și intervenții de urgență, au fost finalizate documentațiile tehnice și au început lucrările de consolidare. Deja un imobil a fost recepționat, în doar nouă luni, iar la 6 imobile consolidarea a fost finalizată şi se lucrează la finisaje. În cazul a 46 de imobile au fost întocmite expertizele şi proiectele tehnice şi se va demara execuţia lucrărilor în cel mai scurt timp. La alte 38 de imobile, proprietarii (persoane fizice/juridice) au fost consiliaţi şi apoi autorizați de către PMB pentru a realiza lucrările de consolidare prin forțe proprii", potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.