Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Capitalei înfiinţează o reţea metropolitană de centre pentru screeningul cancerului de sân şi al cancerului de col uterin

facebook.com
screening sanatate

Primăria Capitalei va înfiinţa o reţea metropolitană de centre dedicată diagnosticului şi tratamentului afecţiunilor oncologice ale femeilor din care vor face parte Clinica ”Sfânta Agatha” şi patru centre medicale ambulatorii, a anunţat, marţi, primarul general Gabriela Firea. În unităţile medicale se va realiza screeningul cancerului de sân şi al cancerului de col uterin, care au atins ” valori alarmante în România”.

Primarul general, Gabriela Firea, anunţă, marţi, pe pagina de Facebook, că pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu de joi se află un proiect prin care Primăria Capitalei va înfiinţa o reţea metropolitană de centre pentru sănătatea femeii "Sfânta Agatha", în vederea realizării screeningului cancerului de sân şi al cancerului de col uterin.

”Având în vedere că incidenţa cancerelor de col uterin şi a cancerelor de san în stadiu avansat a atins valori alarmante în România, acest fenomen fiind cauzat şi de faptul că un procent mic de femei se prezintă la medic pentru screeningul cancerului de col uterin şi al cancerului de sân, dorim să contribuim la realizarea eficientă a programelor de screening, prin crearea de clinici ambulatorii cu cabinete de consultaţie, ginecologie şi dotarea necesară. Concret, ne propunem înfiinţarea unei Reţele Metropolitane de centre pentru santatea femeii «Sfânta Agatha», din care vor face parte Clinica «Sfânta Agatha», dedicată diagnosticului şi tratamentului afecţiunilor oncologice ale femeilor, precum şi patru centre medicale ambulatorii arondate celor patru spitale aflate în subordinea Primăriei Capitalei, care au servicii de obstetrică-ginecologie", a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Cele patru spitale sunt Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sîrbu", Spitalul Clinic "Filantropia", spitalul Clinic "Dr. I. Cantacuzino" şi Spitalul Clinic "Nicolae Malaxa".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.