Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primaria Capitalei oferă vouchere în valoare de 17.000 de lei pentru pacientele cu cancer la sân

www.ghiduldesanatate.ro
lupta impotriva cancerului la san

Potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), Primaria Capiatelei va acorda vouchere în valoare de 17.000 de lei pacientelor cu cancer la sân pentru testele genetice recomandate de medici,

"Astfel, în perioada următoare, Municipalitatea, prin ASSMB, urmează să demareze un program de sprijin pentru 1.000 de pacienți diagnosticați cu
cancer de sân, care au indicație medicală eliberată de un medic specialist oncolog privind efectuarea de testare genetică. Acest sprijin va consta în
decontarea unei proceduri medicale de test molecular în valoare de 17.000 lei/beneficiar, sub formă de voucher" arata Primaria Capitalei pentru mediafax.

Pentru perioada septembrie 2019- decembrie 2019 bugetul este de 17.000.000 lei pentru aproximativ 1000 de beneficiari, pe parcursul anului 2018 urmează să beneficieze de acest program 300 de pacienți, urmând că în cursul anului 2019 să fie acordate alte 700 de vouchere.Criteriile de eligibilitate sunt următoarele: cancer de san în stadii incipiente, criteriile medicale aprobate de societățile internaționale de Oncologie privind testarea genetică vor constitui și criteriile de eligibilitate în cadrul proiectului, iar beneficiarii trebuie să fie cetățeni ai municipiului București, conform mediafax.

Afecțiunile oncologice ocupă locul al doilea după bolile cardio-vasculare, ca și cauza de morbiditate și mortalitate, precizează PMB.

"Prin extrapolarea datelor obținute din singurul registru de cancer din România, putem considera că în fiecare an sunt diagnosticate circa 700 de noi cancere mamare printre cetățenii municipiului București. În ceea ce privește tratamentul, în prezent există o tehnologie bazată pe teste moleculare, ce analizează biologia individuală a cancerului de sân, examinând activitatea genelor din țesutul recoltat în timpul operației. Rezultatul analizei este introdus într-o formulă care furnizează un Scor de Recurenţă. Acest test este recomandat pacienților recent diagnosticați cu cancer mamar, care au Estrogen și Progesteron pozitiv, în faza incipientă", arată Primăria Capitalei.

Testele oferă pacienților și medicilor informații suplimentare despre probabilitatea de reapariție a cancerului de san în următorii 10 ani de la momentul diagnosticului și despre probabilitatea de răspuns la chimioterapie.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.