Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Capitalei solicită de la Guvern Mausoleul 'Memorialul Eroilor Neamului' din Parcul Carol I pentru a-l reabilita şi a-l deschide publicului

www.wikipedia.org
Mausoleu Parcul Carol

Primăria Capitalei vrea să solicite Guvernului trecerea în administrarea municipalităţii a Mausoleului "Memorialul Eroilor Neamului” pentru a-l reabilita şi a-l reda publicului în maximum trei ani, arată un proiect de hotărâre ce va fi supus votului consilierilor generali în şedinţa de săptămâna viitoare.

"Se solicită Guvernului României emiterea unei hotărâri pentru transmiterea Mausoleului Memorialul Eroilor Neamului, inclusiv dotările aferente, din domeniul public al statului şi din Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor din subordinea Ministerului Apărării Naţionale în domenul public al municipalităţii, precum şi declararea acestuia din bun de inreres public naţional în bun de interes public local”, se arată în proiectul de hotărâre de vineri, conform News.ro.

Astfel, CGMB îşi va da acordul pentru solicitarea către Guvern de a emite o hotărâre pentru transmiterea în subordinea municipalităţii a Mausoleului "Memorialul Eroilor Nemului”. Iniţiatorii proiectului promit că în trei ani mausoleul va fi reabilitat şi redat publicului.

În prezent, mausoleul din Parcul Carol I din Sectorul 4 al Capitalei se află, din 2006, în administrarea Oficiului Naţional pentu Cultul Eroilor din subordinea Ministerului Apărării Naţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.