Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Capitalei va construi o bază sportivă la Snagov şi va reabilita un liceu

pmb

Primăria Capitalei va construi o bază sportivă în comuna Snagov, din judeţul Ilfov, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Municipalitatea va reabilita şi liceul care face parte din complexul sportiv. Proiectul a generat nemulţumiri în rândul opoziţiei, însă PMB susţine că este "benefic" pentru cetăţeni.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 30 de voturi "pentru” şi 15 voturi "împotrivă”, iar potrivit acestuia Municipalitatea va finanţa din bugetul propriu construirea unei baze noi şi reabilitatea unui liceu din Snagov, cel care să pună la dispoziţie terenul pe care va fi construită baza sportivă.

"În contextul economic actual, este recunoscută pe plan mondial tendinţa de creştere a timpului de muncă în dauna timpului alocat acivităţilor şcolare şi a activităţilor sportive. Astfel, apare nevoia firească a populaţiei de a beneficia de servicii educaţionale şi de agrement tot mai diversificate şi la standarde conforme, standarde ce de multe ori nu sunt îndeplinite”, spune primăria Snagov, potrivit proiectului de hotărâre.

Reprezentanţii primăriei mai spun că imobilul în care funcţionează Liceul Mihail Kogălniceanu este are un risc seismic ridicat, e degradat şi necesită lucrări de reabilitare.

"Liceul Toretic Mihail Kogălniceanu din Snagov cuprinde clădirea principală, internatul şi sala de sport. În urma expertizelor afectuate asupra imobilului s-a constatat faptul că aceste construcţii reprezintă un risc seismic ridicat, concluzia experţilor fiind aceea că există posibilitatea prăbuşirii acestor construcţii în orice momen”, se arată în proiectul de hotărâre, conform News.ro.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea asocierii dintre Bucureşti şi comuna Snagov a produs nemulţumiri în rândul opoziţiei.

"Primarul Bucureştiului construieşte în... Snagov. Primăriţa se crede deja premier. Se substituie Guvernului şi vrea să facă un liceu şi o bază sportivă la Sangov. Pe banii noştri, ai bucureştenilor! De ce la Snagov şi nu în altă parte? Pe ce criterii a ales Snagovul? (...) Credeam că le-am văzut pe toate, dar, recunosc, cei doi primari din Bucureşti şi Voluntari continuă să mă surprindă. La noi în oraş se învaţă şi în două-trei schimburi, pică şolile pe elevi şi Piarul General face investiţii în Snagov. Şi nu e ca şi cum Snagovul n-ar avea bani, şi ar fi vreo zonă defavorizată”, a afirmat consilierul general PNL Ciprian Ciucu.

El a explicat faptul că doar Guvernul poate face acest fel de investiţii şi lucrări publice. "E de domeniul absurdului cum Gabriela Firea vrea ca guvernul să-i facă una sau alta, dar cum nu are nicio reţinere să scoată banii afară din oraş dacă-i convine. Iar se va plânge că nu o lasă opoziţia, dar spuneţi-mi, cum aş putea vota joi aşa ceva? Plus că, probabil, va trece cu votul majorităţii”, a spus Ciucu.

Ulterior, Primăria Capitalei a transmis că reacţia opoziţiei este una strict politică. Municipalitatea spune că baza sportivă ar fi de folos CSM.

"Aşa cum explică foarte clar directorul CSM, fosta campioană mondială Gabriela Szabo, în adresa ataşată proiectului de hotărâre: «la Clubul Sportiv Municipal Bucureşti nu există nici o bază de pregătire, centru de cazare şi masă pentru sportive», şi având în vedere «necesitatea pregătirii juniorilor şi copiilor legitimaţi la clubul nostru, vă adresăm rugămintea de a identifica soluţii de luare în administrare la nivelul primăriei generale a unui complex de imobile, cu dotările specifice, în Bucureşti sau în zonele limitrofe»”, a afirmat Primăria Capitalei.

Astfel, baza sportivă va avea săli de sport, terenuri de handbal, baschet sau atletism, bazin de înot, zone de recuperare sportivă, saune, săli de kinetoterapie, precum şi spaţii de cazare a sportivilor şi cantina. Primăria Capitalei va reabilita şi liceul care face parte din complexul sportiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.