Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Chișinăului a dat în judecată Guvernul și Ministerul Finanțelor din Republica Moldova

Facebook/ Ion Ceban
Ion Ceban

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat pe Telegram un proces împotriva guvernului și Ministerului Finanțelor din Republica Moldova, care trebuie să despăgubească administrația orașului pentru costuri suplimentare care depășesc 28 de milioane de dolari, relateaza stiripesurse.md

"Un proces împotriva guvernului și a ministerului finanțelor. Primăria Chișinăului a dat în judecată aceste instituții de stat pentru a le obliga să ramburseze o datorie în valoare de peste jumătate de miliard de lei (peste 28 de milioane de dolari) față de bugetul municipalității, constituită ca urmare a acțiunilor de delegare a atribuțiilor suplimentare a administrației Chișinăului fără sprijin financiar", a scris Ceban.

După cum a afirmat acesta, administrația Chișinăului dorește să obțină de la guvernul și ministerul finanțelor 8,9 milioane de dolari pe seama stingerii datoriilor pentru  compensația indemnizației fixă lunară pentru angajații instituțiilor bugetare finanțate din trezoreria capitalei moldovenești.

Alte 11,8 milioane de dolari urmează să fie plătite pe seama stingerii  datoriei pentru susținerea serviciului "Consilieri personali" pentru anul 2024. Ceban a arătat că în ambele cazuri plățile erau garantate de guvern, totuși trebuiau plătite din bugetul capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.