Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Cluj-Napoca a redus cu 100 de milioane de lei valoarea unui credit pe care intenţiona să îl ia pentru finanţarea unor investiţii în municipiu

primaria_cluj

Primăria Cluj-Napoca a redus cu 100 de milioane de lei valoarea unui credit pe care intenţiona să îl ia pentru finanţarea unor investiţii în municipiu, în condiţiile în care nu s-au găsit bănci care să acorde suma iniţială, de 400 de milioane de lei pe o durată de 30 de ani, potrivit Mediafax.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat, vineri, după şedinţa Consiliului Local, că băncile acordă credite doar pe o perioadă de 10-15 ani, nu de 30 de ani cât propunea municipalitatea.

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, cu unaniminate de voturi, reducerea cu 100 de milioane de lei a creditului preconizat pentru finanţarea unor investiţii, ţinând cont de faptul că, în urma lansării procedurii de achiziţie pentru finanţarea creditării rambursabile de 400 de milioane de lei cu o maturitate de 30 de ani, a fost depusă o singură ofertă. Această ofertă, însă, viza o perioadă de maturitate de doar 20 de ani, deoarece, conform băncilor, perioada maximă de rambursare a creditelor este între 10 şi 15 ani”, au spus reprezentanţii primăriei.

Citește și: Traian Băsescu, AVERTISMENT sumbru: Comiteți o mare greșeală! Valul doi al pandemiei va fi foarte puternic

Aceştia au explicat că, din dorinţa de a asigura o concurenţă reală, astfel încât să poată participa cât mai mulţi ofertanţi la licitaţie, s-a decis reducerea creditului la 300 de milioane de lei cu un termen de maturitate, de rambursare, de 15 ani.

Printre proiectele de investiţii pe care Primăria Cluj-Napoca intenţionează să le finanţeze se numără construirea Centrului Cultural „Transilvania”, care include o sală de concerte şi sediu pentru Filarmonica „Transilvania”, reabilitarea a două clădiri din centrul istoric şi reabilitarea unui pasaj în zona Gării.

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat în martie 2019 accesarea unui credit bancar de 400 de milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.