Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primaria Cluj-Napoca se pregătește pentru învățământul hibrid: 'Noi luăm această măsură pentru a fi siguri că avem infrastructura pregătită'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi părinți

Școlile din Cluj-Napoca primesc 12,7 milioane de lei în pregătirea învățământului hibrid, care înseamnă prezență fizică și online, odată cu începerea noului an școlar. Banii vor fi folosiți pentru achiziția de camere video, căști și laptopuri, relatează Mediafax.

Citește și: Guvernul oferă bani din fondul de rezervă pentru cumpărarea celor 250.000 de tablete necesare elevilor

Primarul Emil Boc a declarat luni în ședința Consiliului Local că banii au fost alocați în urma rectificării bugetului local al orașului Cluj-Napoca. Acesta a afirmat că municipalitatea clujeană lucrează la un scenariu privind reluarea activității școlare în septembrie cât mai aproape de cea normală.

„Aș vrea ca în 15 septembrie cât mai mulți copii să meargă la școală, dacă se poate, toți. Un alt scenariu este cel în care elevii din clasele 0-IV să meargă la școală și să mergem în varianta hibrid cu elevii din clasele mai mari”, a spus Boc.

Edilul a precizat că la rectificarea bugetului s-a alocat suma de 17 milioane de lei pentru unitățile de învățământ, din care 12,7 milioane de lei pentru pregătirea învățământ hibrid și achiziția de camere video, căști și laptopuri.

„Aceste investiții în învățământul digital sunt necesare, oricum trebuie să le facem. Dar vrem să le facem de astăzi ca până în 15 septembrie să fim pregătiți și pentru această ipoteză”, a mai spus primarul Clujului.

Emil Boc i-a avertizat pe directorii de școli că dacă nu vor dota școlile cu toată tehnica necesară învățământului online, deși au bani la dispoziție, le va cere demisia.

„Nu accept indolență, sper să nu fie cazul, pentru că tot ce au cerut li s-a dat prin rectificarea bugetară. Învățământul digital nu mai poate fi oprit, tendința aceasta va continua. Noi luăm această măsură pentru a fi siguri că, indiferent sub ce formă va începe școala, să avem infrastructura pregătită”, a conchis Boc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.