Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria din Odorheiu Secuiesc a luat decizia închiderii locurilor de joacă și a distribuit 13.000 de pliante despre noul coronavirus

ADP S 4
loc de joaca

Primăria din Odorheiu Secuiesc a luat decizia închiderii locurilor de joacă din oraş, după ce s-a observat că acestea sunt frecventate în continuare şi a distribuit locuitorilor 13.000 de pliante cu informaţii de măsurile de prevenire a infecţiei cu noul coronavirus.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Odorheiu Secuiesc, Zörgő Noémi, a declarat, pentru AGERPRES, că cele 26 de locuri de joacă din municipiu vor fi dezinfectate, după care se vor închide, conform Agerpres.ro.

Citește și: RCS&RDS, mesaj pentru toți clienții săi! Recomandarea făcută luni, în plină criză declanșată de coronavirus

"Părinţii nu înţeleg că acum copii nu sunt în vacanţă. Oamenii cred că acum copii sunt în vacanţă şi au voie să fie la locuri de joacă, în magazine, peste tot", a spus Zörgő Noémi.

Ea a precizat că au fost dezinfectate şi pieţele agroalimentare din oraş şi urmează să se facă şi dezinfecţia mobilierului stradal.

De asemenea, pentru informarea cetăţenilor, municipalitatea a tipărit şi distribuit în cutiile poştale un număr de 13.000 de pliante, în care sunt explicate măsurile de protecţie, cum ar fi igiena mâinilor sau evitarea aglomeraţiei, dar sunt furnizate şi date despre noul coronavirus.

Potrivit acesteia, au fost puse la dispoziţia locuitorilor un număr de telefon şi o adresă de mail de la fiecare birou din primărie, prin intermediul cărora se poate discuta cu angajaţii municipalităţii, intrarea în incinta instituţiei fiind permisă doar în cazuri de extremă urgenţă.

Citește și: Ultimă oră! CEC Bank, decizie pentru românii cu credite, pe fondul răspândirii coronavirusului: Se amână cu 30 de zile! .

Totodată, pe site-ul municipalităţii a fost postată o bază de date cu conturile asociaţiilor de proprietari, unde locuitorii din Odorheiu Secuiesc pot plăti întreţinerea şi de acasă, online, pentru a nu fi nevoiţi să iasă din casă.

Zörgő Noémi a mai spus că, printre măsurile luate pentru limitarea răspândirii noului coronavirus se numără suspendarea transportului în comun, dar şi restrângerea activităţii cafenelelor, barurilor şi restaurantelor.

Citește și: Un cunoscut medic român explică de ce CORONAVIRUSUL face prăpăd în Italia, dar nu și în România

În urma unor discuţii purtate între municipalitate şi patronii acestor localuri, s-a luat decizia ca programul să se termine la ora 18,00, excepţie făcând doar cele care au serviciu de catering.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei din Odorheiu Secuiesc a mai arătat că se încearcă o comunicare permanentă cu locuitorii, pe toate canalele, pentru a-i conştientiza că trebuie să respecte măsurile de prevenire.

"Îi informăm pe oameni permanent, încercăm să comunicăm şi sperăm că vom reuşi înainte să apară primul caz", a conchis Zörgő Noémi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.