Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria din Seul va interzice consumul de alcool noaptea în parcurile oraşului datorită creşterii ritmului contagierilor

smartradio.ro
bautura bere alcool

Primăria din Seul a anunţat marţi că va interzice consumul de alcool noaptea în parcurile oraşului în faţa creşterii ritmului contagierilor cu noul coronavirus în Coreea de Sud şi a infecţiilor cu varianta Delta, relatează EFE.

Autorităţile capitalei Seul au explicat într-un comunicat că măsura care interzice consumul de băuturi în parcuri, între orele 22:00 şi 5:00, devine efectivă de miercuri 7 iulie şi va rămâne în vigoare până la o dată ce încă nu a fost stabilită, scrie Agerpres.ro.

Cei care încalcă această măsură sunt pasibili de amenzi de până la 100.000 de woni (circa 88 de dolari) şi vor suporta cheltuielile medicale corespunzătoare dacă se demonstrează că prin comportamentul lor au contribuit la noi contagieri.

Anunţul intervine după ce regiunea capitalei sud-coreene concentrează 80% dintre noile infectări şi după ce Coreea de Sud a raportat peste 700 noi contagieri a patra zi consecutiv, o cifră care nu s-a mai văzut din perioada decembrie-ianuarie.

Jumătate dintre noile cazuri corespunde variantelor Alfa, Beta, Gamma şi Delta ale virusului.

Coreea de Sud însumează deja peste 400 de cazuri cu varianta Delta, mai contagioasă decât celelalte, iar autorităţile sanitare au avertizat că se aşteaptă la o creştere a numărului de contagieri în următoarele zile.

Ţara asiatică, printre cele care au gestionat cel mai bine pandemia (aproape 150.000 de cazuri şi 2.000 de morţi), avea în vedere o relaxare a restricţiilor (nu se permit reuniuni de peste 4 persoane iar localurile închid la 22:00) pentru regiunea capitalei din 1 iulie, dar a decis o amânare.

Coreea de Sud se confruntă şi cu o problemă de furnizare a vaccinurilor: 15,4 de milioane de persoane (30% din populaţie) au primit cel puţin o doză, iar 5,32 de milioane ambele doze de vaccin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.