Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Iași, anchetată într-un nou dosar: 'Cum a fost posibil un asemenea abuz? Prin falsuri grosolane'

Inquam Photos / Alexandru Busca
Mihai Chirica

Problemele se țin lanț de Mihai Chirica! Primăria Iași este anchetată într-un nou dosar, anunță senatorul USR Marius Bodea într-un comunicat de presă. Dosarul a fost deschis la sesizarea senatorului și a locuitorilor din strada Nicolina 76, care au aflat „cu revoltă, în 2019, că un bloc urma să fie ridicat ilegal lângă locuințele lor”.

„Autorizația de construcție pentru imobilul cu 6 etaje, situat foarte aproape de alte 5 blocuri, a fost emisă abuziv de Primăria Iași pe un teren de 400 de metri pătrați, în fapt o curte interioară care servea înainte ca loc de parcare. Construcția ilegală a distrus efectiv viața a sute de ieșeni din zonă. Unii au rămas fără cale de acces pentru intervenții de urgență. Dacă un apartament ia foc acolo, nimeni nu mai poate fi salvat, pentru că mașinile de pompieri nu au loc să intre. Cum a fost posibil un asemenea abuz? Prin falsuri grosolane, prin adresa schimbată în anunțurile impuse de lege pentru a informa cetățenii despre proiect. Oamenii nu au avut ocazia să se opună în faza de dezbatere. Ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns, blocul a fost construit peste rețeaua publică de termoficare, cu complicitatea tuturor instituțiilor care sunt plătite să îi apere pe oameni: Inspectoratul de Stat în Construcții, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Poliția Locală și Primăria Iași. Un caz de manual despre cum să transformi negrul în alb. Un caz de manual despre dimensiunile și metodele de lucru ale mafiei imobiliare din Iași. Sute de semnături olografe, verificate, ale ieșenilor nenorociți de decizia absurdă de a permite o asemenea construcție nu au contat în fața șpăgilor. Împreună cu cetățenii din zona Nicolina - CUG, am luptat să opresc acest nou abuz al administrației Chirica”, susține Marius Bodea.

Corpul de Control al Ministerului de Interne a decis să sesizeze Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași.

„Situația penală va fi astfel lămurită de procurori. Pentru că doar așa putem face curățenie în Iași”, conchide senatorul USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.