Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Oradea amendează persoanele fizice şi asociaţiile de proprietari pentru deşeuri neconforme

Facebook
saci gunoaie gunoi deseuri

Poliţia Locală Oradea a aplicat 177 de sancţiuni persoanelor fizice şi 54 de sancţiuni asociaţiilor de proprietari care nu au respectat, în luna martie, regulile de colectare selectivă a deşeurilor menajere, a informat vineri, într-un comunicat, Primăria Oradea.

Potrivit biroului de presă al primăriei, din cele 177 de sancţiuni, s-au aplicat 43 de amenzi a câte 300 de lei, la persoane fizice, restul fiind avertismente, iar la asociaţiile de proprietari, din cele 54 de sancţiuni, 14 au fost amendate cu câte o mie de lei.

Acţiunile de sancţionare survin după mai multe luni de controale de verificare şi atenţionare efectuate de Primăria Municipiului Oradea privind modul de colectare selectivă a deşeurilor reciclabile şi biodegradabile de către utilizatorii serviciului public de salubrizare.

Patrule mixte compuse din reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Oradea, S.C. RER VEST S.A. şi S.C. ECO Bihor, cu sprijinul Poliţiei Locale a Municipiului Oradea au efectuat, în luna martie, controale la utilizatorii casnici situaţi pe 93 străzi, precum şi la 176 de asociaţii de proprietari din mai multe cvartalele de locuit.

În urma controlului efectuat la fracţia de deşeu reciclabil, 779 de utilizatori au scos recipienţii /sacii în vederea colectării şi transportului de către operatorul de salubritate, toate deşeurile fiind corect selectate.

La controlul efectuat la fracţia de deşeu biodegradabil, 562 de utilizatori au scos recipienţii în vederea colectării şi transportului de către operatorul de salubritate, deşeuri neconforme fiind identificate la 183 de generatori de deşeuri.

Procentul de selectare corectă a deşeurilor biodegradabile din zona de case în luna martie a înregistrat o uşoară creştere ajungând la 67.62% faţă de 65.28% cât a fost în luna februarie.

La asociaţii de proprietari, din cele 176 în 88 de cazuri au fost identificate deşeuri neconforme. Procentul de precolectare corectă a scăzut de la 74.14% în luna februarie, la 51.14% în luna martie, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.