Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria oraşului francez Calais nu a reușit stoparea lucrărilor la zidul britanic antimigranţi

stirileprotv.ro
refugiati imigranti

Primarul portului francez Calais a încercat fără succes luni să întrerupă construirea unui zid în oraşul său din nordul Franţei, destinat să împiedice migranţii să ajungă clandestin în Marea Britanie, informează AFP.

Acest zid "antiintruziune' înalt de 4 m, a cărui construire este finanţată de Marea Britanie cu 2,7 milioane de euro, are scopul de a împiedica migranţii să se urce la bordul camioanelor care pleacă spre Anglia.

Citește și: Premierul May promite protecţie pentru soldaţii britanici aflați în procese

Lucrările au fost lansate în 20 septembrie, dar primarul Natasha Bouchart estimează că acest zid nu-şi mai are sensul după anunţarea de către guvern a apropiatei desfiinţări a marii tabere a migranţilor de la Calais, aşa-numita "Junglă'. Această operaţiune de anvergură, care vizează între 7.000 şi 10.000 de migranţi, urmează să aibă loc înainte de începerea iernii.

Bouchart a somat societatea angajată pentru lucrări să le 'întrerupă', invocând respectarea regulilor urbanismului şi a protecţiei mediului.

'Locuitorii oraşului Calais s-au săturat să vadă bariere şi garduri de sârmă ghimpată peste tot, să se simtă complet închişi', a explicat dna Bouchart.

Dar reprezentantul statului în regiune a anunţat imediat că lucrările vor continua, anunță Agerpres.

În aceste ultime luni, mai multe ţări europene - ca Austria, Ungaria, Slovenia şi Macedonia - au ridicat ziduri sau garduri pentru a filtra trecerile migranţilor pe lungul drum aşa-numit al Balcanilor, care leagă geografic Orientul Apropiat şi cel Mijlociu de Europa.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.