Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Sectorului 1 a achiziționat ÎN REGIM de URGENȚĂ pază pentru școli, piețe și spitale - EXPLICAȚIILE administrației

Agerpres
Clotilde Armand

Primăria Sectorului 1 explică achiziţionarea, în regim de urgenţă, de servicii de pază prin procedura de negociere fără publicare prealabilă a unui anunţ de participare prin faptul că şcolile, spitalele, pieţele nu puteau rămâne fără pază şi menţionează că în paralel s-au demarat etapele premergătoare procedurii de licitaţie deschisă.

Primăria a făcut aceste precizări în legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora a atribuit firmei Pols Security SRL contractul privind asigurarea securităţii obiectivelor aflate în administrarea Sectorului 1, conform Agerpres.

Citește și: Clotilde Armand 'o dă la întors': Spune că Primăria va asigura paza la Spitalul de Copii, dar a semnat documentul prin care nu mai asigură finanțarea

"Primăria Sectorului 1 a achiziţionat, în regim de urgenţă, serviciile de pază prin aplicarea procedurii de negociere fără publicare prealabilă a unui anunţ de participare (...). Motivarea aplicării acestei proceduri a constituit-o expirarea contractelor de pază încheiate de două structuri aflate în subordinea Consiliului Local al Sectorului 1, în prezent desfiinţate, şi ale căror atribuţii au fost preluate de către aparatul de specialitate al primarului: Administraţia Pieţelor Sector 1 şi Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi Unităţilor Sanitare Publice (AUIPUSP) Sector 1", a scris Primăria Sectorului 1 pe Facebook.

Potrivit autorităţii locale, aceste contracte au expirat pe 31 martie pentru pieţe şi pe 28 februarie pentru spitale, şcoli, grădiniţe şi licee. Iniţial, acestea au fost prelungite, tot prin procedura de negociere, fără publicare prealabilă a unui anunţ de participare, până pe 30 aprilie. În plus, în cazul fostei AUIPUSP Sector 1 exista o contestaţie în instanţă privind achiziţia unor servicii de pază, procedură demarată de fosta administraţie, iar Primăria Sectorului 1 trebuia să aştepte decizia definitivă a instanţei de judecată şi motivarea magistraţilor.

"În aceste condiţii, pentru că grădiniţele, şcolile, liceele, spitalele şi pieţele din Sectorul 1 nu puteau rămâne fără pază, administraţia locală a demarat procedura de a achiziţiona, în regim de urgenţă, serviciile de pază prin aplicarea procedurii de negociere fără publicare prealabilă a unui anunţ de participare (...) În urma elaborării procedurii, s-a încheiat contractul de servicii pentru o perioadă de patru luni, valoarea serviciilor de pază fiind de 5.106.087,14 lei fără TVA, la care se aplică TVA-ul de 19%, în valoare de 970.156,56 lei, valoarea totală fiind de 6.076.243,70 lei inclusiv TVA. Este vorba de un contract mult mai avantajos pentru Sectorul 1, faţă de cel precedent", a menţionat Primăria Sectorului 1.

De exemplu, în mai 2020, primăria a plătit pentru paza grădiniţelor, şcolilor şi liceelor suma de 2,3 milioane de lei, în timp ce în mai 2021 s-a plătit suma de 1,1 milioane de lei, a precizat autoritatea locală.

"În paralel cu procedura de atribuire a acestui contract, s-au demarat etapele premergătoare procedurii de licitaţie deschisă privind achiziţia de servicii de pază la sediile Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti, la sediul Centrului Militar Sector 1, la sediile Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor şi Stare Civilă Sector 1, la sediul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Sector 1, la sediile unităţilor de învăţământ, unităţi sanitare şi pieţe agroalimentare", a adăugat Primăria Sectorului 1.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.