Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Sectorului 2 va steriliza gratuit 500 de câini de rasă comună, cu sau fără stăpân, de pe raza sectorului

Cristi Șelaru
caine caini catei

Primăria Sectorului 2 anunţă miercuri că va derula un program de sterilizare gratuită a 500 de câini de rasă comună, cu sau fără stăpân, de pe raza Sectorului 2. Bugetul alocat acestui proiect este de 245.000 de lei, iar sterilizările se vor face după regula „primul venit, primul servit", potrivit news.ro.

Prin acest program Primăria Sectorului 2 îşi propune să stopeze înmulţirea necontrolată a câinilor de rasă comună, să prevină abandonul animalelor şi posibilele atacuri ale câinilor agresivi, spune primăria. Programul de sterilizări gratuite se va derula până la sfârşitul anului 2023 şi este format din două componente: o campanie de informare a cetăţenilor Sectorului 2; asigurarea de servicii de identificare, înregistrare şi sterilizare a câinilor de rasă comună, care aparţin cetăţenilor Sectorului 2.

”Prin campania de informare, Primăria Sectorului 2 promovează acest program de sterilizare în rândul publicului larg. Practic, cetăţenii Sectorului 2 sunt informaţi că au posibilitatea să îşi microcipeze şi sterilizeze gratuit câinii de rasă comună. Această componentă include şi organizarea în şcoli de programe educaţionale de prevenţie a abandonului animalelor. Componenta sanitară veterinară a programului vizează identificarea, înregistrarea şi sterilizarea gratuită a 500 de câini de rasă comună, cu sau fără stăpân, de pe raza Sectorului 2. Acest lucru se va realiza printr-o achiziţie publică de servicii medicale veterinare. Va fi alocat un buget de 400 lei/animal pentru sterilizarea femelelor, 350 lei/animal pentru sterilizarea masculilor şi 50 lei/animal pentru înscrierea în Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân (RECS)”, afirmă Primăria Sector 2.

Primăria menţionează că acest program va aduce beneficii atât cetăţenilor Sectorului 2, care îşi vor putea microcipa şi steriliza gratuit animalele, cât şi administraţiei publice locale. ”Prin campania de informare şi sterilizare, Primăria Sectorului 2 urmăreşte:responsabilizarea proprietarilor de câini; limitarea înmulţirii necontrolate a populaţiei canine; asigurarea unui mediu de viaţă sănătos şi sigur pe raza Sectorului 2; identificarea proprietarilor în cazul incidentelor produse de câini; limitarea răspândirii necontrolate a bolilor cu transmitere la om; îmbunătăţirea imaginii Sectorului 2”, se arată în comunicat. Toţi proprietarii de câini au obligaţia să declare şi să îşi înregistreze animalele în Registrul de Evidenţă al Câinilor cu Stăpân (RECS), spune Primăria.

”Identificarea şi sterilizarea populaţiei canine este primul pas către siguranţa cetăţenilor, prevenirea atacurilor câinilor, dar şi a bolilor care se transmit de la câine la om. Proiectul de hotărâre privind programul de sterilizări gratuite a fost aprobat în ultima şedinţă de Consiliu Local, din 15 mai 2023, urmând ca în perioada următoare să fie achiziţionate serviciile necesare demarării programului”, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.